День Незалежності з сльозами на очах

24 серпня біля пам’ятнику Тарасу Шевченку опозиційні політичні сили Тернопілля взяли участь в мітингу з нагоди 20-річчя Незалежності України. (Фоторепортаж)

\"\"

Найчисленнішою серед присутніх була кількість прихильників та членів партії «Батьківщина» та «Батьківщина молода».

\"\"

За словами виступаючих – представників політичних сил демократичного спрямування, саме політичні репресії, антинародні реформи та інші незаконні й аморальні дії правлячого антиукраїнського режиму нині згуртували всіх у боротьбі за вільну, незалежну та процвітаючу демократичну Україну.

\"\"

«Сьогодні ми зібралися для святкування 20-річчя Незалежності нашої держави. Але чи є причини для святкування, чи дійсно за ці 20 років ми здобули ту Україну, за яку боролися наші батьки та діди-прадіди? Керівні посади нашої держави продовжують очолювати комуністи та зайди. Політичні репресії, арешт Юлії Тимошенко та інших патріотів України свідчать про те, що діюча влада розпочала процес викорінення демократії у всіх її проявах», – зазначив під час виступу заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

\"\"

За його словами, ця красива дата 20-річчя Незалежності повинна залишиться в історії днем єднання у боротьбі проти україноненависницького окупаційного режиму.

\"\"

«Наш святий обов’язок перед героями, які поклали власну долю, власні життя на вівтар незалежної України, зберегти цю Незалежність. Лише революційним шляхом, шляхом повалення діючої влади – це можливо», – підкреслив Володимир Бойко.

\"\"

З сльозами на очах присутні на мітингу вислухали ще одного виступаючого – тернополянина Олександра Башту. Чоловік в інвалідному візку постійно приймає участь в акціях протесту і з його патріотизмом, волелюбністю та бойовим духом мало хто зрівняється.

\"\"

Заспівавши Державний гімн та поклавши квіти до пам’ятника Великому Кобзареві, колона рушила до пам’ятника Герою України Степану Бандері.

\"\"

Попри те, що влада зробила все, щоб забрати у Бандери почесне звання Героя, для Тернопільщини він завжди був та буде Героєм України, і цьому підтвердженням є напис викарбуваний на гранітному підніжжі: «Герой України Степан Бандера».

\"\"

Представники обласної та міської організацій ВО «Батьківщина» Володимир Бойко та Тарас Білан піднесли жовто-блакитний букет квітів до пам’ятника Степану Бандері, та всі присутні урочисто виконали гімн України.