Дерибан землі по-лановецьки

До Дня незалежності України на Тернопіллі відбулося чимало заходів, у ході яких керівники районів певним чином відзначали актив: хтось вручав грамоти чи інші відзнаки, хтось пам’ятні подарунки.

Креативністю відзначилося керівництво Лановецького району, де до Дня незалежності роздали по 2 гектари землі родичам перших осіб.

Як свідчать оприлюднені на сайті райдержадміністрації нормативні акти, розпорядженням голови РДА №370 від 22 серпня 2011 року, 2 гектари ріллі для ведення особисто селянського господарства із земель запасу сільськогосподарського призначення на території приміської Гриньківської сільської ради виділено Козирі Валентині Романівні – дружині першого заступника голови районної державної адміністрації Козири Володимира Акісовича. Наступним розпорядженням №371, датованим тим же днем, ще стільки ж землі отримала і його донька – Козира Тетяна Володимирівна, яка сьогодні проживає в Тернополі.

\"\"

Відразу ж після святкування 20-ї річниці Незалежності України, 26 серпня по 2 гектари землі на території тієї ж Гриньківської сільської ради отримали й близькі родичі голови районної ради Блажейчука Олександра Павловича: невістка Блажейчук Олена Іванівна (розпорядження №385) та донька Гасса Оксана Олександрівна (розпорядження №386).

\"\"

Не залишились обділеними і родичі першої особи району – голови РДА Віктора Морозюка. По 2 гектари дорогоцінної землі ще 29 червня цього року отримали його зять Нестеренко Серій Вікторович та сваха Нестеренко Галина Несторівна (розпорядження №267 та №266 відповідно). В даному випадку Віктор Морозюк не підписував документи, мабуть, щоб уникнути корупційних діянь. Проте його підстрахував перший заступник.

\"\"

З однієї сторони, як і решта громадян, родичі держслужбовців також мають право на земельні ділянки. Однак подібні дії можна назвати чиновницьким свавіллям.

Загалом упродовж червня-серпня цього року видано понад сотню розпоряджень, серед яких більшість – земельні. Свої наділи отримали і родичі дрібніших чиновників. Проте всіх їх об’єднує належність до влади та Партії регіонів.

Володимир БОЙКО,

перший заступник голови Тернопільської обласної організації

Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

(взято із блогу автора на сайті \”Про все\”)