Василь Деревляний: «Виконуючи злочинні, аморальні накази Януковича правоохоронці жорстоко били невинних, трощили наметове містечко…» ОНОВЛЕНО

Працівники «Беркуту» та «Барсу» вчора, 5 вересня оточили намети навпроти (через дорогу) Печерського райсуду, потрощили їх, застосували грубу фізичну силу до громадян, а також до народних депутатів, які намагалися захистити людей у наметовому містечку.

Зокрема, частину наметів, згідно чинного законодавства України, було встановлено як громадські приймальні народних депутатів та іншими громадськими організаціями, які виступили на підтримку лідера опозиції Юлії Тимошенко та інших патріотів України, що стали жертвами політичної розправи антинародного режиму Януковича.

\"\"

«Виконуючи злочинні, аморальні накази Януковича, правоохоронці жорстоко били невинних, трощили наметове містечко, ігнорували народних депутатів, зневажили Законом, мораллю та усіма засадами демократії та людяності», – прокоментував присутній на місці події народний депутат України, голова ТОО ВО «Батьківщина» Василь Деревляний.

\"\"

За словами народного депутата, біля 16 години під’їхало близько десяти автобусів працівників «Беркуту» та «Барсу». Приблизно 500 молодиків у формах безцеремонно пішли в наступ проти мирних мітингувальників. Після сутичок з людьми, правоохоронці силою демонтували намети та затримали 7 людей.

\"\"

«Під час затримання, «бойовики» тягнули по асфальту до автозаків невинних учасників мирної акції протесту проти свавілля чинної влади. Коли ми, народні депутати заступалися за цих випадкових жертв, до нас правоохоронці теж застосовували силу», – описав ситуацію Василь Деревляний.

\"\"

Після розправи, працівники «Беркуту» та «Барсу» огородили залізним ланцюгом місце, де були намети. Народні депутати направились до райвідділів міліції, щоб захистити незаконно затриманих учасників акції.

\"\"

«Замість боротися з злочинністю на місцях, правоохоронці виконують злочинні накази вищого керівництва, за дорученням Януковича. Б’ючи до крові жінок, людей літнього віку, через своїх підданих, влада демонструє найвищий рівень зневаги, страх та ненависть по відношенню до власного народу. Такими діями Янукович хоче залякати українців та захистити себе від масових протестів», – резюмував народний депутат.

P.S. Нещодавно, 6 вересня стало відомо, що рішенням Київського Шевченківського районного суду всіх, напередодні затриманих, учасників мирної акції, випустили. Справу закрили завдяки свідченням та правовому захисту народних депутатів України В.Т. Деревляного, С.Г. Тищенка, Ю.С. Сербіня та Ю.В. Одарченка.