Фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає від влади звільнити Юлію Тимошенко

Заява фракції «БЮТ-Батьківщина», виголошена з парламентської трибуни заступником голови фракції Оленою Шустік

– Сьогодні 76-й день триває судилище над Юлією Тимошенко.

Кримінальна справа, яку так ретельно готували в кабінетах Банкової, розвалюється на очах. Вчорашні свідчення Тимошенко в суді довели – екс-прем’єр невинна! Вкотре підтвердилась відсутність складу злочину в її діях, абсолютна відсутність будь-яких доказів в обвинуваченні щодо її винуватості та щодо скоєння нею будь-якого злочину.

Юлії Тимошенко інкримінують те, що вона нібито власноручно підготувала директиви, підписала їх, поставила на них печатку Кабміну і особисто передала їх керівнику НАК «Нафтогазу». Це обвинувачення було повністю спростовано, оскільки в матеріалах справи відсутні документи, які власноруч підписувала Юлія Тимошенко. На примірнику директив, який є в матеріалах справи, стоїть факсиміле.

Це повністю руйнує концепцію обвинувачення!

Аналогічно виглядають і експертизи так званого збитку. Зокрема, низька спеціалістів, які підписували довідку, що стала підставою для обрахування збитків, відмовилися від того факту, що проводилися будь-які перевірки. Вони зазначили, що їх примушували підписувати цю довідку в приміщенні Головного контрольно-ревізійного управління без перевірки будь-яких первинних бухгалтерських документів.

В суді також остаточно доведено, що Тимошенко не брала участі в підготовці контрактів, не мала ніякого стосунку до розробки тексту контракту, до його візування та підписання.

Все це свідчить про те, що в діях Тимошенко відсутній будь-який склад злочину!

Насправді немає підпису на директивах, немає збитків держави і немає злочину в діях Тимошенко!

Очевидно, що суд над Юлією Тимошенко є політично-вмотивованим, який несумісний з вимогами Конституції та законами України, міжнародними зобов’язаннями нашої держави та загально прийнятими нормами моралі.

Кримінальна справа проти лідера Опозиції зшита білими нитками!

В незалежній Україні – суд не має права бути політичним дишлом, ручником діючої влади. Тому, парламентська фракція «БЮТ-Батьківщина» вимагає від влади негайно схаменутися, припинити цей фарс і звільнити з-під варти Юлію Тимошенко. Порушену проти неї справу – закрити! Це дасть можливість громадянам, міжнародній спільноті показати, що в Україні є суд! А Українська Феміда – не посміховисько!