У відповіді на депутатське звернення Василя Деревляного, в Прокуратурі області забрехалися? (Доповнено)

Реагуючи на депутатське звернення народного депутата України Василя Деревляного, щодо рекету з боку представників влади проти керівників сільськогосподарських підприємств і фермерів Тернопільщини, Прокуратура та СБУ області дали кардинально різні відповіді.

«До мене надійшла інформація, що з ініціативи голів Теребовлянської, Борщівської та інших районних адміністрацій поставлено завдання кожному керівнику сільськогосподарського підприємства і фермеру сплатити по 50 гривень за кожен гектар землі. Якщо хтось має 1000 га, то повинен заплатити 50 тисяч гривень. Але беруть також зерном. Вантажівки приїжджають одразу на тік», – пояснив ситуацію та причину підготовки своїх депутатськи звернень до правоохоронних структур Василь Деревляний.

Підтвердженням вищезазначеного є реальні реквізити рахунку для перерахування коштів, надані керівниками сільськогосподарських підприємств у Теребовлянському районі:

Районне об’єднання «Теребовлянська районна рада сільськогосподарський підприємств»

Код. 37624960

р/р 26001340916

МФО 380805

Райффайзен Банк, м. Київ

Призначення платежу: спонсорська допомога.

На думку народного депутата, у такий спосіб формується резервний фонд, який потім використовуватиметься у виборчій компанії партією влади.

Згідно результатів розслідування, керівництво СБУ визнало, що представники влади окремих районів області дійсно зверталися до керівників сільськогосподарських підприємств за так званими, як йдеться у відповіді на депутатське звернення: «добровільними безкорисливими пожертвами у приблизному розрахунку по 50 гривень з одного гектара землі». Підтверджується, у відповіді СБУ, сам факт існування спеціально створених фондів при адміністраціях районів, куди мають спрямовуватися ці кошти.

В свою чергу Прокуратура області від цієї історії «відхрестилася», давши відповідь, що результати перевірки заперечують існування фондів, а також, будь-які вимагання чи прохання грошей у сільгоспвиробників зі сторони представників влади.

До вашої уваги копії відповідей СБУ та Прокуратури Тернопільської області:

\"\"

На думку Василя Деревляного, така відповідь Прокуратури свідчить про неповноту проведеної за його зверненням перевірки, або ж про надання завідома неправдивої інформації.

Оскільки відповіді силових структур Тернопільщини настільки різняться, Василь Деревляний направив своє депутатське звернення до Генпрокуратури України з вимогою провести ретельну перевірку та зупинити порушення законодавства і притягнути винних до відповідальності.

До вашої уваги текст депутатського звернення:

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

ДЕРЕВЛЯНИЙ ВАСИЛЬ ТИМОФІЙОВИЧ

Фракція \”Блок Юлії Тимошенко -\”Батьківщина\”

01008, м. Київ, вул. Грушевського, 5, тел: (044) 255-42-12, факс (044) 255-47-56,

вих. № 113-к

від «07» вересня 2011 року

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

Депутатське звернення

Шановний Вікторе Павловичу!

Мною, як народним депутатом України, 15 серпня 2011 року було направлено до прокуратури Тернопільської області та Управління Служби безпеки України в Тернопільській депутатські звернення щодо створення районними державними адміністраціями області спеціальних фондів та вимагання службовими особами райдержадміністрацій від керівників сільськогосподарських підприємств, фермерів внести кошти у ці фонди, надати відповідну кількість зерна.

У відповіді Управління СБУ в Тернопільській області зазначено, що проведеною перевіркою було встановлено створення адміністраціями спеціальних фондів, а також було підтверджено те, що керівники райдержадміністрацій зверталися до фермерів щодо внесення коштів. Проте, перевірка проведена лише у Теребовлянському та Борщівському районах.

Прокуратура Тернопільської області повідомила, що райдержадміністраціями області спеціальні фонди щодо накопичення коштів та зернових не створювалися. Відповідно не було виявлено випадків вимагання коштів або зернових.

На мою думку, зазначене свідчить про неповноту проведеної за моїм зверненням перевірки, або ж про надання мені неправдивої інформації.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 1, 6, 16 Закону України «Про статус народного депутата України» від 17 листопада 1992 року (із змінами та доповненнями), прошу Вас, згідно чинного законодавства України, провести перевірку, дати правову оцінку створенню райдержадміністраціями області спеціальних фондів та вимаганню службовими особами від керівників сільськогосподарських підприємств, фермерів внести кошти, надати зерно, а також, винних у зловживаннях осіб притягнути до встановленої чинним законодавством України відповідальності.

Про розгляд мого звернення прошу повідомити мене у строки, визначені чинним законодавством України.

Додатки на 5 арк.

З повагою,