Юлія Тимошенко має бути негайно звільнена з-під варти, – заява «Батьківщини»

Оголошення 2-тижневої перерви у судовому засіданні означає, що влада планує ще два тижні абсолютно безпідставно тримати Юлію Тимошенко у слідчому ізоляторі.

Про це йдеться у заяві партії «Батьківщина».

«Сьогодні влада визнала, що не може винести вирок у газовій справі, оскільки не має для цього жодного законного аргументу. Справа розвалилася. В той же час, зробивши 2-тижневу перерву, замовники та виконавці переслідування Тимошенко залишають її за гратами, хоча юридичних підстав для цього не існує. Тому ми вимагаємо негайно звільнити Юлію Тимошенко з-під варти», – наголошують у «Батьківщині».

Однопартійці Юлії Тимошенко нагадують, що екс-прем’єр незаконно перебуває за гратами вже 38 днів, і весь цей час влада забороняє їй пройти належне медичне обстеження, попри різке погіршення стану здоров’я.

«Для цього знущання є тільки одне визначення: це тортури, які влада застосовує до свого головного політичного опонента. У зв’язку з цим життю Юлії Тимошенко загрожує реальна небезпека», – заявляють у «Батьківщині».

У партії переконані, що взята 2-тижнева пауза не допоможе Януковичу приховати розвал замовної справи та ухилитись від питань щодо політичних репресій в Україні під час запланованих на цей період міжнародних візитів.

«Припинити політичні репресії та катування за гратами Юлії Тимошенко, Юрія Луценка та інших представників опозиції; закрити фальшиві замовні справи без будь-яких зволікань та перерв – це вимога «Батьківщини», яку підтримує українська та міжнародна громадськість», – йдеться в заяві.