«Студенти тернопільських вузів досі не можуть скористатися пільгами, які передбачені законодавством»

Про це заявив голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Ігор Дмитерко.

Знижками на проїзд в громадському транспорті та потягах, при відвідуванні аптек, театрів, книгарень, інших закладів студенти І і V-го курсів ВНЗ та учні професійно-технічних навчальних закладів Тернополя не можуть скористатися і нині.

Міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник гарантував студентам ще напередодні нового навчального року, що студентські квитки будуть видані вже на початку вересня. А прем’єр-міністр Микола Азаров пообіцяв особисто проконтролювати «це дріб’язкове питання».

Але віз і далі там. Студенти досі зазнають збитків, а все тому, що заявки від керівників вишів на виготовлення студентських квитків в НДІ прикладних інформаційних технологій почали приймати лише… 26 серпня. У п’ятницю. А отже, розглянули їх тільки в понеділок, 29 серпня. Якщо ж порахувати, скільки вузів існує в Україні, і скільки студентів навчаються в них, то стає зрозумілим, що навіть при найбільшому бажанні влади студенти не могли б отримати своїх законних квитків до 1 вересня. Отже, збитки їм і далі гарантовані. Тож виникає цілком закономірне запитання: навіщо пільги студентам прописані в законі, якщо влада цього закону не дотримується?