Представник антиукраїнської влади, очільник Лановецької РДА зневажив націоналістів ОУН-УПА

Рішенням голови Лановецької районної держадміністрації припинено діяльності комісії з питань визначення статусу ветеранів ОУН-УПА та гарантії їх соціального захисту на території Лановецького району.
Про це йдеться на офіційному сайті однойменної районної держадміністрації.

За словами керівника депутатської фракції «Батьківщина» у Лановецькій райраді, голови Лановецької РО ВО «Батьківщина» Руслани Кушнір, за час роботи комісія займалася визначенням та наданням статусу ветеранам ОУН, УПА Лановецького району.

«Завдяки комісії, наприкінці 2010 року в нашому районі вийшла друком книга «Лановеччина: події і люди у визвольній боротьбі ХХ століття. Книга пам\’яті» – присвячена історії визвольних змагань ХХ століття на Лановеччині. Статті, спогади, документи, біографічні відомості про боротьбу ОУН, УПА», – розповіла Руслана Кушнір.

Припинення діяльності даної комісії, на її думку, є необдуманим, зневажливим кроком голови РДА.

«Її скасування – є зневагою істинних патріотів, націоналістів ОУН-УПА», – переконана голови Лановецької РО ВО «Батьківщина».

«Під час найближчого сесійного засідання Лановецької районної ради наша фракція вимагатиме пояснень та скасування рішення голови РДА», – резюмувала Руслана Кушнір.