Заява Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода»

Студентський максималізм, волелюбність, загострені відчуття справедливості та віра завжди ставали найпотужнішим опором корупції, тоталітаризму, злодіянням знахабнілої влади. А нахабність діючої влади – антиукраїнського режиму Януковича вже перейшла всі можливі та неможливі рубежі законності, моралі, людяності, порядку.

Вчорашні події у Києві характерно відобразили настрої суспільства – в протестах студентства, та боягузливість влади – в діях правоохоронців.

Дії правоохоронних органів є злочинними, що породжують згортання демократичних процесів в Україні.

Влада вкотре порушує конституційні права, забороняючи волевиявленню студентів, які невдоволені політикою проросійського міністра освіти Д. Табачника.

Виступи студентів є цілком закономірними, адже комерціалізація та уніфікація освіти, обраний міністерством – це шлях деградації, а не прогресу.

Молодь вкотре захищає свої права та вимагає збільшити державне фінансування, покращити житлово-побутові умови студентів і матеріально-технічне забезпечення університетів, забезпечення функціонування їх незалежних спілок та органів самоуправління, а також надання доступу до управління навчальними закладами і виборність адміністрації.

Та найбільше обурює протестантів, як грамотно та безцеремонно чинний міністр України захищає російські інтереси, придушуючи дух української конституції, знущаючись з історії нашої держави.

Українська, а, зокрема, і тернопільська молодь завжди вирізнялася вірністю національній ідеї. Це не пусті слова, а історичні факти часів визвольної боротьби, становлення вільної, незалежної української держави.

Переконані, що студентство Тернопільщини абсолютно солідарне та розділяє дії та вимоги студентів Києво-Могилянки та інших вузів, які вчора розпочали демарш проти Табачника.

Віримо, що цей протест стане першою перемогою у боротьбі з окупаційним режимом, владою українофобів в Україні.

23 вересня 2011 року