Василь Деревляний вкотре підняв проблеми Тернопільщини у Верховній Раді

Виступ народного депутата від фракції «БЮТ-Батьківщина» Василя Деревляного з трибуни Верховної Ради України, 23 вересня 2011 року.

\"\"

«Шановні жителі України!

З цієї трибуни хочу довести до вашої уваги ряд кричущих проблем, створених на терені Тернопільської області представниками нині діючої влади та головою ОДА Хоптяном.

Перша. У Верховній Раді України депутатами від коаліції зареєстровано за № 9105 законопроект «Про внесення змін до Закону України «Про Перелік пам\’яток культурної спадщини, що не підлягають приватизації» (щодо виключення із Переліку будівель Почаївської лаври)».

Згідно з цими змінами передбачено передати у власність Української Православної Церкви (Московського Патріархату) Українську святиню – Почаївську лавру. Без сумніву, його прийняття матиме дестабілізаційні та непередбачувані наслідки на терені області та Галичини в цілому.

Хочу нагадати нині діючому Президенту, керівникам силових структур, голові ОДА Хоптяну, який підтримує приватизацію Почаївської лаври, що на території області 82,9 % це релігійні конфесії українських традиційних церков (УГКЦ, УПЦ КП, УАПЦ) і лише 10,5 % конфесії УПЦ МП. І закликаю до вжиття невідкладних заходів по недопущенню приватизації української святині –Почаївської лаври.

Друга. Ще не встиг повністю ущухнути скандал із передачею 190 га землі в селі Кам’янки Підволочиського району особі, в якої проживав голова ОДА Хоптян, як встигли відзначитись голови РДА Лановецького (12 га) та Зборівського районів (72,5 га), які роздали ласі шматочки сільськогосподарської землі.

До Дня незалежності роздали по 2 гектари землі родичам перших осіб в Лановецькому районі.

Розпорядженнями голови РДА за № 266, 267, 370, 371, 385, 386 по 2 гектари ріллі на території приміської Гриньківської сільської ради виділено дружині та доньці першого заступника голови РДА Козири, доньці та невістці голови районної ради Блажейчука, зятю та свасі голови РДА Морозюка.

Сьогодні уже твердо можна заявити, що для намісника Януковича в області – Хоптяна та його команди дерибан с/г землі для своїх родичів став основною роботою.

Третя. Я, як народний депутат, направив до управління СБУ в Тернопільській області та до обласної прокуратури звернення, у яких було зазначено, що з ініціативи голів Теребовлянської, Борщівської, Заліщицької та інших районних державних адміністрацій поставлено завдання кожному керівнику сільськогосподарського підприємства та фермеру сплатити по 50 гривень з одного гектара землі на спеціальний рахунок, як приклад у Теребовлянському районі – це

Районне об’єднання «Теребовлянська районна рада сільськогосподарський підприємств»

Код. 37624960

р/р 26001340916

МФО 380805

Райффайзен Банк, м. Київ

Призначення платежу: спонсорська допомога.

Отже, якщо у керівника сільськогосподарського підприємства або фермера у користуванні знаходиться, наприклад, 1000 га землі, то він повинен сплатити 50 тис. гривень, як спонсорську допомогу, а в області це виходить понад 20 млн. грн.

Управління СБУ підтвердило цю інформацію, а прокуратура державного рекету не зафіксувала.

Хочу побачити як на цей рекет відреагує Адміністрація Президента та керівництво силових структур.

І остання. В цьому залі було виголошено ряд моїх депутатських запитів і направлено депутатські звернення керівництву країни та силових структур з приводу допомоги 3000 тис. пайовиків, яких в шахрайський спосіб ошукала будівельна фірма «УКРБУДІНВЕСТ» під керівництвом Щепановського.

Але не дивлячись на запевнення як Прем’єр – міністра так і голови Президентської адміністрації Льовочкіна, обласна адміністрація під керівництвом Хоптяна в злочинний спосіб самоусунулася від допомоги ошуканим пайовикам.

З цього виходить, що ні Прем’єр –міністр, ні Льовочкін для Хоптяна не є указом. Люди як страждали, так і страждають дальше.

Прошу пункти проблемних питань вважати як моє депутатське звернення до Прем’єр – міністра України та Генерального прокурора України.

Дякую».