Володимир Бойко: «Наші діти в школах замість історії наших героїв не повинні вивчати біографію одного зека, який знімав шапки з перехожих»

Сьогодні, 27 вересня відбулася прес-конференція представників опозиційних політичних сил та громадських організацій краю. Обурені діями влади як на всеукраїнському так і на місцевому рівнях, представники Комітету опору диктатурі, керівники громадських організацій прийняли рішення перейти до радикальних протестних дій.

29 вересня представники політичних партій та громадських організацій демократичного спрямування прийдуть під стіни Тернопільської облдержадміністрації з вимогами – зняття з розгляду Верховної Ради України питань, щодо скасування соціальних пільг незахищеним верставам населення, серед яких: чорнобильці, діти війни, афганці та освітяни. Учасники пікету виступлять за збереження Почаївської лаври у державній власності, проти «мовного проекту» Ківалова-Колесніченка та змін в підручниках історії. Не менш важливими будуть питання захисту України від земельної, пенсійної та податкової реформ.

\"\"

«Так, ми сьогодні дійсно виступаємо проти наступу на нашу мову, на нашу релігію. Ми виступаємо проти того, щоб втілилися в життя ініціативи Табачника і наші діти в школах замість історії наших героїв не вивчали біографію одного зека, який знімав шапки з перехожих. Ми проти того, щоб наданням пільг незахищеним верствам населення відбувалося у ручному режимі Азоровим чи будь-ким іншим.

Поряд з руйнацією соціальної та гуманітарної сфер, сьогодні провадиться тотальний грабунок України. Вже пізно говорити про недопущення приватизації «Укртелекому», але не пізно ще врятувати останнє, що в нас залишилося – українські землі та надра. Нам влада, банальним та незаконним рішенням ЦВК, не дозволила провести референдум щодо заборони продажу української землі. На прикладі Тернопільської області ми бачимо, що земельна реформа – це вже найближча реальність. Сьогодні місцева виконавча влада активізувалася в питанні роздачі земельних ділянок, які перебувають за межами населених пунктів.

Нещодавно я підняв питання надання земельної ділянки у Зборівському районі. 27 га. поблизу річки Серет оцінили, ви не повірите, у менше як 2 тисячі грн. за гектар, а орендна плата буде сплачуватися близько 5 грн. за 1 га. Сьогодні влада продовжує підготовку землі до приватизації, адже очевидно, що ці приближені до партії влади люди, які сьогодні отримують землю за безцінь в оренду матимуть першочергове право на її викуп, викуп за безцінь», – під час прес-конференції, висловив позицію партії ВО «Батьківщина» перший заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Володимир Бойко.

Тернопільська обласна організація ВО «Батьківщина» закликає усіх свідомих громадян взяти участь в пікеті Тернопільської облдержадміністрації 29 вересня. Початок о 12 годині.