Юлія Тимошенко: Кожне слово прокурорів та судді узгоджується з Януковичем

Лідер партії \”Батьківщина\”, екс-прем\’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що в Печерському судилищі виконується політичне замовлення президента Януковича.

\”Не мають ніякого значення ні закон, ні Конституція, ні справедливість у цьому судовому процесі. Я переконана, що кожне слово, яке говорять тут прокурори, які говорить суддя, узгоджується безпосередньо з Януковичем, і посередництво адміністрації його є очевидним. І тому немає ніяких сумнівів, що все це робиться на політичне замовлення Януковича\”, – заявила Юлія Тимошенко під час сьогоднішнього судового засідання.

Вона звернулася до присутніх у залі народних депутатів: \”Я вас прошу: не припиняйте боротьбу по захисту людей і по захисту України. Не зупиняйтеся ні на хвилину, тому що при владі – режим окупантів, і ви мусите зробити все, щоб вони з України пішли. Це ваша відповідальність разом зі всіма опозиційними силами\”.

Обвинувачення звернулося до суду із заявою, в якій наполягає на винесенні обвинувального вироку Юлії Тимошенко у вигляді позбавлення волі на сім років.

Після цього суддя Печерського районного суду міста Києва Родіон Кірєєв оголосив перерву у судовому засіданні до 09:30 середи, 28 вересня.

Вирок Юлії Тимошенко можуть оголосити вже до кінця цього тижня.

Про це в інтерв’ю журналістам заявив адвокат Юрій Сухов.

«Якщо так буде продовжуватися, якщо засідання будуть кожен день, я не виключаю, що в четвер-п\’ятницю суд піде в нарадчу кімнату», – сказав він.

Юрій Сухов зазначив, що швидше за все у середу суд надасть слово цивільному позивачу.

Після цього має виступити Юлія Тимошенко і її адвокати.

На завершення сторони виступлять з останніми репліками, після чого суддя вийде в нарадчу кімнату для винесення вироку.

Інтернетогляд