Візит до Луганська представників Тернопільської «Батьківщини» завершився приємними враженнями, новим досвідом та конкретними домовленостями

Заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський, член бюро Тернопільської міської партійної організації Тарас Білан та представник Тернопільської районної організації Андрій Колосівський протягом двох днів 29 та 30 вересня перебували у Луганську.

Поїздка відбулась за підтримки народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного. Саме ним було придбано посібники: «Математика», «Читанка», «Я і Україна» та «Українська мова» у двох томах, які були вручені учням третього класу Луганської ЗОШ I- III ступенів №9.

\"\"

«Основною метою нашого візиту було – передати книги, надруковані українською мовою школярам Луганська. Причиною цього стало відсутність підручників на державній мові, що вкрай ускладнювало навчальний процес», – розповів Андрій Колосівський.

\"\"

На фото: Теодозій Кухарський та Ірина Веригіна (голова Луганської ООВО \”Батьківщина\”) під час вручення підручників школярам.

Отримавши книги, школярі святковим концертом, короваєм та власноручно виготовленими подарунками подякували тернополянам.

\"\"

На фото: Школярі передали запашний коровай гостям з Тернополя.

…Та дзвінкоголосо заспівали.

«Надзвичайно приємно було бачити радісні очі третьокласників та їхніх батьків, коли вони отримали від нас довгоочікувані підручники для можливості подальшого навчання рідною мовою. Уже заради цього варто було подолати тисячі кілометрів», – додав А. Колосівський.

\"\"

Вітаючи освітян з професійним святом, активісти Тернопільської обласної організації партії ВО «Батьківщина» відзначили, що «вчителі – творці наших доль, люди, які відкривають для кожного – дорогу в життя, красу рідної землі і велич історії. Це свято тих, хто вчить чесно жити, самовіддано працювати і цінувати мудрість», – зазначили вони.

Варто зазначити, що під час розмови з освітянами та батьками школярів обговорювалося питання: спілкування ( листування) між учнями Луганська та Тернополя, а також на Різдвяні свята запросити дітей з Луганська до Тернополя.

«Не зрозуміло чому, але останнім часом пішла в небуття добра традиція запрошувати дітей Східної України до нас на Різдво. Можливо всі чекають хто ж буде першим. Тож повернувшись додому , ми порадились, і вирішили : хто як не ми?», – прокоментував Тарас Білан.

За словами Теодозія Кухарського, Тернопільська «Батьківщина» невідкладно розпочинає перемовини з керівництвом шкіл, де учні виявлять бажання знайти нових друзів зі Сходу.

«Насправді, і це не секрет, справжні українські традиції святкування релігійних свят найкраще збереглися саме на Заході. І наше завдання підтримувати та популяризувати їх на всій території України. До того ж, діти – це наше майбутнє, і я переконаний, що налагодивши між ними дружні відносини, про жодні бар’єри між Сходом і Заходом, невдовзі, ніхто й не згадає», – зазначив заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина».

За словами Тараса Білана, луганчани тепло зустріли галичан. «Перебуваючи там, ми не відчували , що ми в іншій Україні, яку нам нав’язують по телебаченні. Насправді ми однакові, ми єдині! Нічим шахтер Донбасу від селянина з Поділля, Галичини не відрізняється…», – переконаний Т. Білан.

\"\"

«Ми вперше побували на Луганщині, побачили які тут живуть прекрасні і талановиті люди. Українці на Заході і на Сході – єдиний народ, нам нема чого ділити, Україна у нас одна. Ми завжди будемо раді бачити луганчан на тернопільській землі», – резюмував поїздку заступник голови ТОО ВО «Батьківщина» Теодозій Кухарський.

\"\"

На фото: Тернопільська делегація з представниками партійного активу Луганщини.