Вирок Тимошенко: Президент ЄНП хоче призупинити підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС

Європейська народна партія (ЄНП) та її Президент Вільфред Мартенс рішуче засуджують рішення Печерського районного суду про призначення Юлії Тимошенко покарання у вигляді 7 років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба ЄНП.

«На жаль, в судовому процесі проти Юлії Тимошенко мали місце постійні порушення прав людини, а поведінка судді продемонструвала, що суди в Україні не є незалежними й використовуються для усунення політичних опонентів», – заявив Президент ЄНП Вільфред Мартенс.

«Цей судовий процес та рішення суду є ганебними для країни, яка має європейські прагнення та амбіції щодо підписання Угоди про асоціацію. Обіцянки президента Януковича європейським лідерам звільнити політичних в’язнів та дати їм змогу брати участь у виборах не були дотримані, що значно ускладнює співпрацю ЄС з українською владою», – наголосив президент ЄНП.

«Без сумніву, я обговорюватиму стан демократії та прав людини в Україні під час наступного Саміту ЄНП, щоб прийняти рішення, чи продовжуватимемо ми з Угодою про асоціацію. Але після сьогоднішнього рішення суду, я думаю, ми повинні призупинити підписання цієї угоди з Україною», – додав Мартенс.