Заява Верховного представника Кетрін Ештон від імені Європейського Союзу щодо вироку у справі Юлії Тимошенко:

ЄС глибоко розчарований вироком Печерського районного суду в Україні у справі Юлії Тимошенко.

Цей вирок став результатом суду, в якому не дотримувались міжнародні стандарти справедливих, прозорих та незалежних судових процесів, до чого я неодноразово закликала у своїх попередніх заявах. На жаль, це підтверджує, що правосуддя застосовується вибірково в рамках політично-вмотивованого переслідування лідерів опозиції та членів колишнього уряду.

Це особливо розчаровує у випадку країни, яка наразі головує в Комітеті Міністрів Ради Європи.

ЄС закликає компетентні органи влади в Україні забезпечити справедливий, прозорий та неупереджений процес апеляції у справі Тимошенко та інших судових процесах проти членів колишнього уряду.

Право апеляції не повинно підриватись шляхом застосування обмежень до спроможності обвинувачуваних брати участь у майбутніх виборах в Україні, включаючи заплановані на наступний рік парламентські вибори.

ЄС подумає над своєю політикою по відношенню до України. Те, як українська влада поважатиме універсальні цінності та верховенство права, та особливо те, як вона поведе себе у цих справах, може мати глибокі наслідки для двосторонніх відносин між Україною та ЄС, включаючи підписання Угоди про асоціацію, наш політичний діалог та більш широку співпрацю.

www.byut.com.ua