«Батьківщина» наполягатиме на розпуску парламенту, – Турчинов

Фракція «БЮТ-Батьківщина» у Верховній Раді внесе до парламенту проекти постанов щодо дострокового розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів. Про це сьогодні на брифінгу повідомив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

За його словами, судячи із законодавчої роботи Верховної Ради, пропрезидентська більшість працює виключно за вказівками, «причому дуже часто та системно ці вказівки носять антизаконний, антиконституційний та антиправовий характер».

«Верховна Рада, яка потурає політичним переслідуванням в країні, яка потурає знищенню соціально-економічних перспектив для наших громадян, яка нездатна приймати антикризові рішення або рішення, які б захищали стратегічні інтереси України ‑ така Верховна Рада не потрібна Україні», ‑ наголосив Турчинов.

Говорячи про намір фракції «БЮТ-Батьківщина» внести до парламенту проекти постанов щодо дострокового розпуску парламенту і проведення позачергових парламентських виборів, політик зазначив, що відповідно до чинного законодавства «сама Верховна Рада може ухвалити рішення щодо саморозпуску».

«Сподіваюсь, що ініціатива нашої партії та фракції буде підтримана і громадськістю, про що вже свідчать відповідні заяви. Тому ми об‘єднаємо зусилля для того, щоб провести дострокові вибори», ‑ сказав він, додавши, що достроково повинні відбутись не лише парламентські, а й президентські вибори.

Влада визнала, що сфальшувала чергову справу проти Юлії Тимошенко щодо ЄЕСУ.

«Я впевнений, що копії цих документів є у СБУ, яка фальшувала чергову справу. Незважаючи на це, слідчі пішли на фальшування кримінальної справи. Зрозуміло, що вони не могли навести факт бодай однієї копійки збитків, саме тому вони назвали справу «замах на злочин». Але ми бачимо після цих листів, що й замаху ніякого не існує», – додав він.

Турчинов зазначив, що всі проведені перевірки та документи свідчать про невинуватість Тимошенко.

Разом з тим з тим він зазначив, що варто було б порушити кримінальну справу проти прем’єр-міністра Миколи Азарова, який чи не в кожному своєму інтерв’ю говорить про боргові зобов’язання ЄЕСУ.

«Якщо в червні ніяких боргів не існувало, то або пан Азаров штучно сформував їх і повинен бути за це притягнений, бо це є злочин. Або повинні бути притягнуті за черговий злочин щодо фальшування справи працівники СБУ, які маючи повну інформацію про відсутність боргових зобов’язань з цього питання, пішли на фальшування кримінальних справ», – сказав він.

Олександр Турчинов також висловив думку, що порушена нова справа має одну мету – «пояснювати агресію щодо Тимошенко як усередині країни, так і за її межами».

www.byut.com.ua