Представники «Батьківщини» та «Батьківщини молодої» крокували стежками героїв УПА

Вже декілька років поспіль представники Тернопільської обласної та районної, Шумської районної організацій партії ВО «Батьківщина», представники «Батьківщини молодої» долучаються до святкування Дня Покрову Пресвятої Богородиці, Дня заснування УПА в реконструйованому таборі УПА, біля с. Антонівці Шумського району.

\"\"

Пішою ходою лісовими стежками, протоптаними ще славними воїнами Української повстанської армії, партійці «Батьківщини» потрапили до центру повстанського табору.

\"\"

Навесні 1943 року тут, в урочищі Дігтярня біля села Антонівці було закладено табір УПА. За короткий час він став справжньою повстанською базою. Тут були пекарня, чинбарня, м\’ясопереробний цех, ремонтні майстерні (зброї, амуніції, сідел), підстаршинська школа, курси медсестер. Кілька спроб німців розгромити табір силами поліцейських частин (німецька жандармерія і польські поліцейські підрозділи) успіхом не увінчались. На початку 1990х років до 50-річчя УПА табір було частково реконструйовано за свідченнями очевидців.

Традиційно на цвинтарі, де захоронено вояків УПА відбувся молебень.

\"\"

«В День заснування Української повстанської армії, перебуваючи саме в цій місцевості, де десятки років тому функціонував Штаб УПА «Волинь-Південь», відчутний дух та героїка боротьби молодих хлопців та дівчат, які віддавали свої життя за волю України. Табір в урочищі Дігтярня знаходився у важкодоступному для ворогів місці, у глибині лісу. Це тільки зараз, коли вже впорядковані дороги можна без зусиль дійти до меморіалу. Вражає те, як у сорокових роках минулого століття, в таких складних умовах люди зуміли зорганізувати в глибині лісу пекарню, слюсарню, швейну майстерню, лікарню, інші необхідні для життя умови.

Сьогоднішньому поколінню, зокрема молоді, варто вчитись у своїх предків – славних воїнів України, – звитяжності, організованості та прагненню до здобуття незалежності. А також, обов’язково, пам’ятати та славити істинних героїв України!», – резюмував голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації «Батьківщина молода» Ігор Дмитерко.