Сергій Власенко: Владі залишилося скасувати свідоцтво про народження Юлії Тимошенко

Керівник групи захисту Юлії Тимошенко Сергій Власенко вважає абсурдними заяви Генпрокуратури про перегляд рішень судів щодо ЄЕСУ.

Про це він заявив сьогодні в інтерв’ю журналістам.

«Вчора Генеральний прокурор Пшонка заявив, що він буде переглядати законність рішень судів щодо закриття цих справ. Я б радив йому переглянути законність закриття справ щодо крадіжок шапок одним паном в Донецькій області», – заявив Власенко.

«Після цього я би радив Генпрокуратурі, щоб вирішити питання Тимошенко остаточно, у судовому порядку визнати незаконним або недійсним свідоцтво про її народження. Тоді це було б вершиною їх креативної творчості і було б абсолютно в логіці того, що відбувається навколо Юлії Тимошенко», – додав він.

Сергій Власенко також зазначив, що як захисник Юлії Тимошенко використовуватиме всі передбачені законодавством способи, щоб довести абсурдність відкриття нової справи щодо ЄЕСУ.

«Після того, як лопнули справи про «кіотські гроші», про автомобілі для сільської медицини, після того як увесь світ визнав політично-заангажованою газову справу, нічого не залишилося як дістати 15-річної давнини опудало і розказувати про те, що є якісь нові обставини, які не досліджувались десятками судів, які відбувалися як в Україні, так і за її межами», – сказав він.

«Ця справа почалася з брехні і продовжується брехнею», – резюмував Сергій Власенко.

За його словами, адвокати Юлії Тимошенко підготували апеляцію на вирок у так званій газовій справі.

«Апеляція готова. Наразі вона проходить технічну вичитку, узгодження і найближчим часом буде подана», – сказав Власенко.

Він нагадав, що строк подання апеляції закінчується в середу, 26 жовтня.

«Як тільки апеляція буде остаточно узгоджена, вона буде підписана і подана відповідно до чинного законодавства», – сказав захисник Юлії Тимошенко.

«Ми зібрали базові, найбільш грубі порушення, які відбувалися як під час слідства, так і під час судового розгляду», – резюмував Сергій Власенко.
Інтернетогляд