У Ванжулові тернопільського сміття не буде. Після втручання депутата райради від \”Батьківщини\” облдержадміністрація відступила…

Ще з початку жовтня жителі села Ванжулів Лановецького району мали намір тримати цілодобову оборону і не допустити розміщення на їх території полігону твердих побутових відходів. Загроза того, що сміття з обласного центру планують «презентувати» ванжулівчанам не на жарт обурила місцевих жителів. За захистом своїх прав селяни звернулися до депутата Лановецької районної ради від партії «Батьківщина» Руслани Кушнір.

Майже одразу після візиту, 4 жовтня 2011 року так званої комісії з ОДА, Р.Кушнір направила депутатське звернення голові Тернопільської ОДА Хоптяну В.А. В своєму листі депутат запитувала про ціль та мету виїзної комісії, яка відверто обговорювала питання розташування сміттєзвалища у с. Ванжулів, а також про законні підстави на розміщення сміттєзвалища.

\"\"

Вболіваючи за долю громади, Руслана Кушнір, 12 жовтня побувала на сесії Ванжулівської сільської ради, на якій депутати одноголосно висловилися проти розміщення сміттєзвалища та застерегли голову ОДА від прийняття поспішних рішень.

І ось 20 та 21 жовтня на депутатське звернення надійшло одразу дві відповіді: від Тернопільської обласної санітарно-епідеміологічної станції та Тернопільської ОДА, в яких зазначено, що 17 жовтня відбулося засідання відповідної комісії, в результаті опрацювання прийнято рішення про неможливість облаштування на даній ділянці полігону твердих побутових відходів.

\"\"

На щастя одностайність ванжулівчан та наполегливість представника від «Батьківщини» взяли гору.