Володимир Сергійчук: «Не зважаючи на всі спроби чинної влади – відсунути Україну на узбіччя історії, їм це не вдасться…»

Вчора, 1 листопада за ініціативи та сприяння народного депутата, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного та представникам Кременецької РО ВО «Батьківщина», у Кременці відбулася презентація книги «Тарас Бульба – Боровець» відомого українського історика, політика, письменника, публіциста, професора Володимира Сергійчука.

\"\"

Оскільки Бульба-Боровець родом з Волині, до якої належить і частина Тернопільської області, присутнім на презентації історикам, освітянам, працівникам бібліотек, інтелігенції району було надзвичайно цікаво ознайомити з книгою та поспілкуватися з її автором.

– Документи. Статті. Листи. Досі не відомі факти і документальні свідчення проливають світло на постать, яку або ретельно замовчують, або навмисне очорнюють супротивники української державності, – розповів Володимир Сергійчук.

\"\"

Документи з архівів колишнього КДБ, бібліотек Нью-Йорка, архіву українських емігрантів у Міннесотському університеті, канадського Національного архіву в Оттаві, Української академії наук у Вінніпезі, приватних архівів із листами Тараса Бульби-Боровця упорядник Володимир Сергійчук збирав упродовж десятка років.

Книга містить протоколи допитів НКВС, агентурні донесення, інформаційні листи, інструкції з організації повстанського підпілля, листівки і накази, підписані отаманом «Поліської Січі», а також повідомлення радянських партизанів, польських і німецьких спецслужб, спогади німецьких дипломатів та радянських офіцерів, котрі вели переговори з отаманом. Також, особливу увагу присутніх привернули сторінки про перебування Тараса Бульби на Кременеччині.

\"\"

За словами автора, завдяки народному депутатові Василеві Деревляному, книги, роздані присутнім на презентації «Тарас Бульба – Боровець» та «Трагедія Волині» є безкоштовними.

– Ми давно спілкуємося та співпрацюємо з Василем Тимофійовичем. Зокрема, він неодноразово виступав спонсором у видавництві моїх книг та допомагав у проведенні презентацій та розповсюдженні їх на Тернопільщині. Зокрема, у бібліотеки міст, районів та деяких селищ та сіл області, – зазначив В. Сергійчук та звернувся до присутніх. – Книги про Волинь є частинкою вашої правди, історичної правди ваших дідів та прадідів, які проживали на цих територіях, а саме: сучасного Кременецького, Шумського, Лановецького та частково Збаразького районів.

\"\"

На фото: Володимир Сергійчук та голова Кременецької РО ВО \”Батьківщина\” Світла Федишина, яка займалася організацією презентації книги \”Тарас Бульба – Боровець\”.

Переходячи до історії сучасності, ганьбою, назвав Володимир Сергійчук діяльність чинної влади в державі.

– Історія нас вчить, що будь-які події та процеси є змінними, а час швидкоплинним. Кожне наступне покоління є мудрішим, освіченішим від попереднього. Не зважаючи на всі спроби чинної влади – відсунути Україну на узбіччя історії, їм це не вдасться. 20 років незалежності не пройшли даремно, – переконаний професор. – Як викладач, я можу з впевненістю сказати, що за ці 20 років ми виконали своє завдання – виховали молодих патріотів, набагато освіченіших, незалежніших та волелюбніших за нас. Саме студенти, молодь завжди були і є локомотивом революційних процесів в Україні.

Також, письменник поділився планами на майбутнє.

– Зараз я готую книгу про Йосипа Сліпого, який є родом з Тернопільщини. Ми вже також говорили з народним депутатом Василем Деревляним про цю книгу та вирішили, що її презентацію на Тернопільщині було б добре підготувати на лютий місяць, до Дня народження цього визначного релігійного та громадського діяча, – резюмував Володимир Сергійчук.