Захист Юлії Тимошенко оскаржив порушення нових справ

Захист Юлії Тимошенко оскаржив постанову про порушення кримінальних справ щодо діяльності ЄЕСУ.

Про це повідомив захисник Юлії Тимошенко, народний депутат фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергій Власенко на брифінгу.

«Сьогодні ми зареєстрували цю скаргу у канцелярії Шевченківського районного суду. Я думаю, розгляд справи буде призначено найближчим часом», – сказав він.

«В аргументацію скарги було покладено те, що насправді у тих матеріалах, які ми бачили, які ми досліджували немає жодних даних про вчинення Тимошенко будь-якого складу злочину. Ті документи, якими слідство обґрунтовує нібито причетність Тимошенко до цих справ, немає жодного відношення», – зазначив Власенко.

«Тому я підкреслюю, що Юлія Володимирівна не вчинила жодного злочину», – наголосив захисник екс-прем’єра.

Власенко нагадав, що Служба безпеки України, яка порушила справу, не могла назбирати будь-яких підстав, які б підтверджували злочинні наміри Юлії Тимошенко.

«Я думаю, звинувачення Тимошенко у вбивстві Кеннеді було б більш аргументоване, ніж ця справа», – зазначив Сергій Власенко.

Він також повідомив, що апеляційний суд Києва розгляне апеляційну скаргу Юлії Тимошенко у так званій «газовій справі» 13 грудня.

«Матеріали справи знаходяться в Апеляційному суді. Апеляційний суд призначив час розгляду справи – це 13 грудня, 11 година ранку», – сказав Власенко.

«До цього моменту ніяких змін у статусі цієї справи не відбудеться», – резюмував він.