Звернення Бучацької районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина»

Минулого тижня Інтернет-простір Тернопілля заполонили заголовки на кшталт «ПРиБЮТ повернувся». Річ у тім, що 11 листопада на сесії Бучацької районної ради було прийняте рішення про звільнення з посади заступника ради члена ВО «Свобода» Василя Вонсяка.
За питання про висловлення недовіри проголосували 46 депутатів. Зокрема, представники «Свободи» стверджують, що це були депутати з Партії регіонів, Аграрної партії, БЮТу та «Фронту Змін», а також по одному депутату від УНП і Соцпартії.
Чому так сталося?
Відповідь на це питання дає Бучацька районна організація ВО «Батьківщина» у своєму зверненні:

Шановні краяни!

Всі звинувачення на адресу фракції ВО «Батьківщина» в Бучацькій районній раді, які заполонили Інтернет-простір та самовидання, що розповсюджуються серед населення району, є безпідставними і провокаційними.

Неординарна ситуація, яка виникла навколо продажу комунальної власності районної ради – відокремлених господарських приміщень комунального підприємства «Кіновідеомережа», потребувала роз’яснення і не є політичним питанням. Депутати районної ради від ВО «Батьківщина» не ініціювали внесення до порядку денного питання дострокового припинення повноважень заступника голови районної ради В.Б.Вонсяка. Дане питання було винесене на розгляд на вимогу 32 депутатів Бучацької районної ради із фракцій Партії регіонів, Аграрної партії, Народної партії, СПУ та Фронту змін. Тому звинувачення щодо ініціативи нашої політичної сили в питанні звільнення В.Б.Вонсяка не було і бути не могло. Але кожен депутат має право знати правду у вирішенні тих питань, які входять у компетенцію роботи районної ради. А кожен посадовець має знати, що він відповідає за свої дії і ховатись за штамп політичних репресій ми нікому не дозволимо, оскільки наш лідер Юлія Тимошенко сидить сьогодні у в’язниці.

Водночас, ми розуміємо, що бездарність у діях як окремих політичних партій, так і їх «визначних» діячів найлегше списувати на найпотужніших політичних опонентів, якими для всього політикуму як у Бучацькому районі, так і в області, є партія Всеукраїнське об’єднання «Батьківщина». Саме в нашій команді вже протягом багатьох років вміло поєднується професіоналізм і тверда незламна політична позиція. Це підтверджено високою довірою громади під час багатьох виборчих кампаній.

Тож у своїх рішеннях депутати районної ради фракції «Батьківщина» керувались і будуть керуватися буквою закону, своєю совістю та переконаннями заради добробуту громади. Наголошуємо, що ніхто ні під кого не «лягав» і не «ляже», як заявила депутат від фракції ВО «Свобода». За шість років роботи в Бучацькій районній раді Бучацька районна організація Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» довела, що не займається хабарництвом і політичною проституцією!

Рекомендуємо усім політичним партіям шукати причини своїх поразок виключно у невмінні працювати, а не робити когось \”крайнім\”.

Голова Бучацької районної організації Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» О.М.Михайлів.

Керівник фракції Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина» в Бучацькій районній раді М.Я. Сличенюк.