Юлія Тимошенко вже понад 100 днів перебуває за гратами, – Кириленко

Виступ голови фракції «БЮТ-Батьківщина» Івана Кириленка з парламентської трибуни:

– Шановні співвітчизники!

Вже понад 100 днів перебуває за гратами Юлія Тимошенко. Саме стільки часу пройшло від того серпневого дня, коли у неї вкрали свободу, а сьогодні по краплині, ієзуїтськи – відбирають життя.

І все ж, попри нелюдське відношення, ця унікальна жінка – продовжує дивувати весь світ своєю мужністю і незламністю. Кожен день і кожну хвилину в холодній і сирій буцигарні вона переживає за рідну країну.

Нещодавно звернулася з полум’яним посланням до європейського співтовариства – підтримати Україну в її доленосному європейському виборі. Навіть ціною власної свободи. Була б вона сьогодні тут, напевно б не мовчала з приводу того, що відбувається в країні.

Перше. Щоб стати повноцінними членами сім’ї європейських народів, Україні конче необхідні реальні, а не бутафорні реформи. Радикальних змін і підтримки потребують наука, освіта, охорона здоров’я, соціальна сфера, економіка.

З таким чудовим народом все можна і потрібно робити. За однієї умови: повної довіри до влади і її дій. Зміни в країні є, але чи обернулися вони добром і чи отримали вони реальну підтримку людей?

Руйнівна податкова, безжальна пенсійна, абсурдна судова, грабіжницька житлово-комунальна реформи вивітрили у людей навіть залишки ілюзій щодо покращення життя.

Непомітно, але дуже відчутно відбувається найтривожніше – знищення середнього класу. Зрозуміло, ці люди дуже небезпечні, адже вміють не лише самостійно працювати, але і активно боротися за свої права.

Саме для зачистки малого і середнього підприємництва і був задуманий Податковий Кодекс. А хто ще продовжує чинити опір, того підчищає «самый гуманный и справедливий в мире». Наша політична сила завжди відкрито і послідовно відстоювала і буде відстоювати законні соціально – економічні інтереси цих людей, бо саме таким шляхом ідуть розвинені країни світу, показуючи нам приклад.

Друге. Кажуть, в країні не йдуть економічні реформи. Неправда. Вони вже відбулися! Такої монополізації майже всіх галузей і сфер економіки немає, мабуть, в жодній країні світу.

При цьому, щоб тримати «в узді» мільйони найманих працівників, для них придумали Трудовий Кодекс, а по суті – «рабське стойло». З його ухваленням трудовий люд вже остаточно стане безправним. Адже будь-якого працівника нинішні господарі життя можуть викинути на вулицю, як кажуть «без суда і слідства».

Третє. Черговий виток світової кризи неминуче вдарить по дуже вразливій вітчизняній промисловості. Треба негайно формувати потужний внутрішній ринок. А це неможливо зробити без нарощування платоспроможного попиту. І наша урядова команда це робила, включаючи також і виплату втрачених заощаджень. А звідки він візьметься у вас, коли заробітні плати, пенсії, стипендії фактично заморожені! Соціальні пільги – скасовуються! В бюджеті на наступний рік соціальна складова менша, ніж у 2008 році!

Зате на сумнівні програми пропонується спрямувати мільярди…

Четверте. Чи не найбільша небезпека для держави і народу приховується у вже, здається, неминучому ринку землі. Про це свого часу скажемо окремо, а сьогодні лише зазначимо:

– для нашого мудрого селянства зрозуміло: проект майбутнього розбазарювання української землі та сценарій минулої «прихватизації» промислових об’єктів – майже ідентичні.

Наша політична команда ніколи не погодиться з такими горе-реформами. Виступали й виступаємо категорично проти такого несправедливого бюджету, драконівського Трудового Кодексу, нищівного закону про ринок землі.

Завершуючи, дослівно процитую Юлію Тимошенко: «Олігархія і український народ – це не одне й те ж саме. У них різні цілі та різні моральні цінності. Першим потрібні безконтрольність, безвідповідальність, економічна тінь та диктатура, що несумісні з європейськими цінностями, а український народ своєю мужністю та стійкістю продемонстрував, що свобода, справедливість та солідарність і є його головними цінностями».

Не хочете слухати опозицію, то почуйте власний народ, щоб не було пізно не тільки для вас, а й для України.