Авторитаризм легалізувався в країні цілком і повністю

Заява депутатської фракції \”БЮТ-Батьківщина\” у Верховній Раді України.

Шановні громадяни України!

Нагадую: за вимогою Фракції «Блок Юлії Тимошенко – «Батьківщина» сьогодні був внесений у порядок денний законопроект, який повинен був привести наше кримінальне законодавство до міжнародних та європейських демократичних норм.

Після сьогоднішнього голосування стало абсолютно зрозуміло і в Україні, і за її межами: ілюзії щодо демократії, прав і свобод людей, верховенства права, європейських цінностей – розвіялись, як дим.

То ж потрібно чітко і однозначно зафіксувати цей день в історії – авторитаризм легалізувався в країні цілком і повністю.

З цього дня треба однозначно в Україні забути про свободу слова, незалежність судів, справжній парламентаризм і саме головне – в України вкрадено європейський вибір. Бо тоталітаризм, який дуже нагадує середньовіччя, цивілізована європейська сім’я не сприйме.

У наступних поколінь, по суті, вкрадене майбутнє.

Обдурена обіцянками президента Європа, провідні світові лідери та авторитетні міжнародні структури цього не простять. Їх терпець уже майже урвався.

Ми чітко заявляємо: фізичним, моральним, політичним і правовим знищенням гордості України – Юлії Тимошенко, ви нічого не доб’єтесь, навпаки, проти свавілля безчинства, придушення всього і вся – вже повстає народ.

У вас ще був сьогодні шанс відмінити ганебні сталінські статті, які десятиліттями використовувались в минулому проти лідерів громадської думки, а сьогодні по єзуїтьськи застосовуються проти опозиційних лідерів.

Однак результати голосування продемонстрували українському суспільству, міжнародній спільноті: Партія регіонів, її політичні сателіти у Верховній Раді виконують лише роль обслуговуючого персоналу і створюють видимість реформування кримінального законодавства. Насправді ж, вони є сліпим знаряддям влади імені Януковича, який тягне Україну у політичне урвище. Саме тому були залишені вигідні для влади статті, які дають можливість кинути за грати будь-кого, хто має сміливість відстоювати свою думку.

Сьогоднішнє голосування у сесійній залі не залишило жодних сумнівів: влада не збирається відмовлятися від політичних репресій.

Фракція «Блоку Юлії Тимошенко – «Батьківщина» заявляє: на знак протесту, зараз ми покидаємо залу парламенту, який повністю втратив своє призначення законодавчого органу і перетворився на інструмент легітимізації антизаконних та антинародних рішень, але ми ні в якому разі не припиняємо свою боротьбу за нашого Лідера, за Україну, за демократію.

За вами – прірва!

За нами – народ!

Юлі – волю!

Зачитав Перший заступник голови фракції \”БЮТ-Батьківщина\” Андрій Кожем’якін, сьогодні, 15 листопада з парламентської трибуни.