Фракція «БЮТ-Батьківщина» зробила все можливе, щоб у новоприйнятому законі про вибори убезпечити виборчий процес від масових фальсифікацій

До вашої уваги перелік умов опозиції. Серед них враховані всі, окрім трьох перших політичних питань.

\"\"

За словами народного депутата, голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного, фракція «БЮТ-Батьківщина» зробила максимально все можливе, щоб вибори, заплановані на 2012 рік, відбулися без тотальної фальсифікації.

«Так, цей закон не є ідеальним, але тут враховані всі, нами подані, технічні моменти. Нам вдалося добитися того, щоб в законі про вибори були чітко виписані такі спірні норми, як: кількість протоколів виборчих комісій, які, згідно з новим законом, будуть мати всі члени виборчих комісій; бюлетені матимуть нумерацію та відповідні ступені захисту; чітко прописані норми щодо формування ОВК тощо. Опрацьовуючи всі альтернативні законопроекти, ми говорили, що не тільки виборча система – це головне, а й звертали увагу на недоліки, які були особливо в законі Єфремова та зробили все, щоб не допустити їх до виборчого закону», – наголосив народний депутат.

Разом з цим, Василь Деревляний переконаний, що дійсно демократично та прозоро вибори відбудуться лише тоді, коли антиукраїнський режим Януковича буде повалено.

«Я вкотре хочу наголосити, що провладні очільники вже неодноразово демонстрували зневагу до Закону та Конституції. Тому, важко буде під час виборів протистояти адмінресурсу, підкупу та боротися за чесний та прозорий виборчий процес. Ми всі, патріотично – налаштовані політичні партії повинні мобілізуватися свої сили, щоб не допустити на теренах області підкуп, шантаж, залякування, застосування адмінресурсу та проведення фальсифікацій. Але дійсно демократичні чесні та прозорі вибори будуть лише тоді, коли бандицький режим Януковича буде повалено. Сьогодні доля кожного українця у його ж руках. Якщо ми будемо разом у боротьбі, ми переможемо!», – резюмував В.Деревляний.