Василь Деревляний продовжує відстоювати законні права пенсіонерів

До вашої уваги депутатський запит народного депутата України Василя Деревляного до Генерального прокурора України:

НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

ДЕРЕВЛЯНИЙ ВАСИЛЬ ТИМОФІЙОВИЧ

Фракція \”Блок Юлії Тимошенко – \”Батьківщина\”

Вих. № 19-к

від «18» листопада 2011 року

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо неналежного розгляду депутатського звернення та невжиття заходів прокурорського реагування щодо забезпечення пенсіонерам Тернопільської області виплати пенсій згідно судових рішень

Шановний Вікторе Павловичу!

Мною було направлено Вам депутатське звернення за № 123-к від 19.10.2011 року щодо вжиття заходів прокурорського реагування для забезпечення пенсіонерам виплати пенсій згідно відповідних судових рішень.

У відповіді на звернення Генеральна прокуратура України повідомила, що документи надіслано для вирішення до Міністерства соціальної політики України. Отже, прокуратура на підставі цього звернення не провела перевірку, і це притому, що йдеться про невиконання рішень судів (ст. 382 ККУ), про необхідність вжити заходи прокурорського реагування.

З питання невиплати пенсій згідно рішень судів я також звертався і у Пенсійний фонд України.

У листі Пенсійного фонду України зазначено, що судові рішення, які набрали законної сили, виконуються органами Пенсійного фонду України відповідно до покладених зобов’язань, однак, нічого конкретно не зазначено про вжиті заходи щодо забезпечення виплати згідно рішень судів пенсій заявникам.

У той же час, громадяни, ознайомившись із цією відповіддю повідомили, що зазначена інформація не відповідає дійсності і насправді рішення судів не виконуються.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, вжити заходів прокурорського реагування для забезпечення виплати пенсіонерам Чортківського району Тернопільської області пенсій згідно відповідних судових рішень.

Додатки на 4 арк.

З повагою,