Чергова знакова перемога «Батьківщини» відбулася на Теребовлянщині. ОНОВЛЕНО

Шляхом таємного голосування, антиукраїнській коаліції у Теребовлянській районній раді не вистачило голосів для зняття з посади голови Теребовлянської районної ради, представника партії ВО «Батьківщина» Василя Попка.

\"\"

Варто зазначити, що всупереч дуже сумнівного рішення апеляційного суду, яке пропонувало на розгляд сесії Теребовлянської районної ради питання «Про прийняття до відома факту притягнення голови Теребовлянської районної ради Попко В.П. до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення згідно з постановою апеляційного суду Тернопільської області від 3.10.2011 року…» за прийняття даного питання вунісон з представниками Партії регіонів, «комуністом», «литвинівцем» виступили представники демократичних політичних сил: Нашої України, УНП, НРУ, ХДС, Фронту змін.

За словами депутатів Теребовлянської районної ради, Партія регіонів розпочала підготовку до виборів: замінивши представників від опозиції, яких неможливо купити чи змусити «грати під їх дудку», своїми представниками по владній вертикалі. Таким чином, «регіонали» хочуть застосувати адмінресурс для вигідного їм результату грядущих виборів до парламенту.

На щастя такий сценарій на Теребовлянщині вже не пройде.

\"\"

На фото: Голова Теребовлянської районної ради Василь Попко.

Голова Теребовлянської районнї ради, представник партії ВО «Батьківщина» Василь Попко, рішенням сесії однойменної районної ради, продовжує працювати згідно «букви» закону, в інтересах Теребовлянського району та його жителів.

Суть питання полягає в тому, що влітку поточного року органи УБОЗ УМВС в Тернопільській області звинуватили голову Теребовлянської районної ради у тому, що будучи посадовою особою місцевого самоврядування (головою районної ради) він входив до складу управління та володів корпоративними правами одного приватного підприємства. Розглянувши дану справу, 2 вересня поточного року суддя Чортківського районного суду виніс постанову, згідно якої справу було закрито за відсутності складу адміністративного правопорушення Попком В.П. Як йдеться у рішенні суду: «Попко В.П., займаючи посаду голови Теребовлянської районної ради був співзасновником ПАП «Петрос7», однак до складу органу управління чи наглядової ради підприємства не входив, що підтверджується статутом даного підприємства…Крім того, в судовому засіданні не знайшов підтвердження факт отримання гр.. Попком В.П. неправомірної вигоди або прийняття обіцянки\\пропозиції для себе чи для інших осіб, що є обов’язковою умовою для вчинення корупційного провадження… »

Таке рішення суду, звісно, не задовільнило провладний режим.

Отож, рішенням Тернопільського апеляційного суду від 3.10.2011 року постанову Чортківського районного суду було скасовано, Попка В.П. визнано винним, в чому поінформовано Теребовлянську районну раду.

Вже 21 жовтня 2011 року прокурор Теребовлянського району направив подання на сесію Теребовлянської райради з вимогою: «… вирішити питання про дострокове припинення повноважень, голови Теребовлянської районної ради Попка В.П….»

28 жовтня відбулася дев’ята сесія Теребовлянської районної ради. Проте жодного рішення на цій сесії ухвалено не було. Хоча дуже гостро на сесійному засіданні стояло питання прийняття бюджету, але Партію регіонів хвилювало зовсім інше. Саме на цю сесію було винесено питання, що стало головною причиною колапсу роботи райради – рішення апеляційного суду Тернопільської області про визнання винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення Василя Попка. В основному на сесію прийшли представники “Батьківщини” і “Свободи”. Також була присутня частина представників фракції «Партії регіонів», але зареєструватися для участі у роботі ради відмовилась. Вочевидь, розуміючи, що для зняття діючого голови не вистачає голосів, декілька представників Партії Регіонів, «Нашої України», УНП та ХДС спочатку зареєструвались, а перед відкриттям сесії відмовились від своїх підписів на реєстраційному листі. Оскільки бюджетне питання, а це зарплати лікарів, вчителів та соціальні гарантії зависли у повітрі, прийшлося скликати позачергову сесію.

Першим питанням, 28 листопада позачергова сесія Теребовлянської районної ради швидко та одностайно прийняла бюджет, щоб більше чотирьх годин залишити для розгляду куди важливішого… питання «Про прийняття до відома факту притягнення голови Теребовлянської районної ради Попко В.П. до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення згідно з постановою апеляційного суду Тернопільської області від 3.10.2011 року».

За словами представника районної прокуратури, який з трибуни Теребовлянської районної ради, 28 листопада зачитував подання прокурора та рішення суду визнав, що в даному питанні закон настільки не однозначний, що апеляційний суд фактично прийняв рішення на власний розсуд.

Варто зазначити, що депутати, присутні в залі засідань звернули увагу на три подібні випадки, які трапилися в області. Практично водночас в судових інстанціях розглядалися три справи: голів Теребовлянської, Монастириської районних рад та голови однієї з сільрад Тернопільщини, обвинувачення яких базувалося на одній, або дуже схожих статтях законодавства. Та на великий подив, питання на сесію, яке передбачає зняття з займаної посади (зумовлене рішенням суду та поданням прокурора) було винесено саме голові Теребовлянської райради. Враховуючи недосконалість законодавства в даному питанні, такий прецендет, за словами представника районної прокуратури, став першим в області та в Україну.

В ході обговорення, з кожним наступним виступаючим ставало все більш зрозуміло, що питання законності чи регламенту даного питання лише привід для дискусії, адже реальних фактів порушення закону, корупції чи неналежної, поганої роботи голови райради Василя Попка так і не знайшли.

За словами присутніх в залі депутатів з різних депутатських фракцій, Попко дійсно сумлінно та добре виконував свої повноваження на посаді голови і кращого, з їм відомих претендентів, в районі немає.

\"\"

На фото: Керівник депутатської фракції \”Батьківщина\” в Теребовлянській районній раді Олег Траповий.

«Ми сьогодні дуже добре розуміємо для чого піднімається питання щодо зняття з посади голови районної ради саме Василя Попка. Адже, кого не можливо підлаштувати під систему режиму, того потрібно усунути», – переконаний голова депутатської фракції «Батьківщина» в Теребовлянській районній раді Олег Траповий.

\"\"

На думку багатьох виступаючих депутатів Теребовлянської районної ради, представників демократичних партій, дане питання порядку денного – це перша спроба антиукраїнської влади встановити свої тоталітарні, бандитські та злочинні поняття на Теребовлянщині.

\"\"

На великий подив, такої позиції своїх колег під час свої виступів не розділяли представники Нашої України, які відверто захищали ініціативи влади в державі та беззаконня, яке чинить провладний режим на місцях.

Практично не приховувався у сесійній залі той факт, який мав місце напередодні сесії. Зокрема, в день голосування з’явилася інформація, що депутати від фракцій ХДС, НУ, інших, які працюють в бюджетних установах галузі освіти та медицини були завербовані представниками від Партії регіонів. Саме освітянам та медикам погрожували звільненнями за позитивне голосування щодо чинного голови райради.

\"\"

Всупереч погрозам, беззаконню, всіх можливих та неможливих дій, антинародний режим на Теребовлянщині таки програв.

\"\"

В результаті таємного голосування: «за» усунення з посади діючого голови, з необхідних 45, проголосувало лише 38 присутніх в залі депутатів. Таке рішення зал сесійних засідань Теребовлянської районної ради зустрів оплесками.

\"\"

На фото: Лічильна комісія підраховує голоси.

Варто зазначити, коли рада обирала Попка на посаду голови, «проти» на той час проголосувало 43 депутати, на сьогодні, через рік його роботи, проти нього віддали голоси 38, тобто на 5 депутатів менше. Можна зробити висновок, окрім того, що дане голосування провалило задуми режиму, воно ще й показало, що Василь Попко дійсно добре справляється з своїми посадовими обов’язками!