Олександр Турчинов: Влада веде країну до прірви

Влада, зруйнувавши бюджетний та платіжний баланс, веде Україну до прірви.

«Сьогодні, безумовно, ця влада не може виконувати свої соціальні зобов‘язання, тому що у нас руйнується повністю бюджетний баланс, у нас руйнується платіжний баланс», – заявив вчора ввечері в ефірі «5 каналу» Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов.

Він нагадав, що Віктор Янукович балотувався на посаду президента «виключно з популістськими гаслами, обіцяючи покращити життя не колись, в 2011 чи 2012, а вже сьогодні».

«Пам‘ятаєте, він обіцяв покращити життя і обіцяв пенсії збільшити на 20%?», – додав політик.

За словами Турчинова, зараз мова вже не йде про підвищення  соціальних виплат, а про збереження існуючого рівня виплат.

«Ми не йшли з такими популістськими гаслами на вибори, ми чесно говорили, що ми можемо зробити, а чого ні. Але ж сьогодні вже не йдеться про те, щоб вони вже навіть виконували свої обіцянки із підняттям пенсій на 20%. Хоча б не вбивайте людей. Хоча б забезпечте їм такий рівень, який вони мали», – наголосив він.

Разом з тим, Олександра Турчинова обурює те, що в той час, коли влада рапортує про нестачу бюджетних коштів на соціальні виплати, «знаходяться гроші, щоб підвищити фінансування адміністрації президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів».

«Тобто на себе вони чомусь знаходять гроші», – зазначив він.

Окрім того, політик наголосив, що блюзнірство влади проявляється в тому, що «вони, розповідаючи про реформи, забивають на смерть ногами шахтаря, ветерана Геннадія Конопльова».

«Це не реформи. Це геноцид, те що вони сьогодні роблять», – резюмував Олександр Турчинов.

www.byut.com.ua