Василь Деревляний: \”20 років тому українці довели, що ми єдина і неділима нація, що ми хочемо будувати власну незалежну демократичну країну\”

Шановні краяни!

\"\"

Сьогодні виповнюється 20-та річниця з Дня проведення Всеукраїнського референдуму, на якому народ України підтримав Акт проголошення незалежності України і тим самим проголосував за утвердження України як суверенної і незалежної, демократичної, правової держави.

Двадцять років тому українці довели, що ми єдина і неділима нація, що ми хочемо будувати власну незалежну демократичну країну.

20 років тому здійснилася мрія багатьох поколінь українців – наша нація, здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні. До цього славетного дня з вірою у прекрасне майбутнє своєї Батьківщини українці йшли багато століть. Київська Русь, козацька держава, Українська народна республіка, ЗУНР… Десятки поколінь робили все необхідне для того, щоб Україна стала незалежною, сильною та розвинутою країною.

На превеликий жаль з приходом до влади тоталітарного, злочинного режиму Януковича, всі демократичні, економічні, соціальні процеси в Україні швидкими темпами рушили у зворотньому напрямку – до занепаду. Десятки – сотні років розбудови, розвитку, боротьби, праці – зневажено та втрачено! Влада відверто морально та фізично нищить своїх політичних опонентів, а, зокрема, Юлію Тимошенко, яку незаконно засудили та утримують за гратами, не допускать до неї близьких та рідних, ігнорують прохання та вимоги належного медичного огляду, практично щодня продовжують допити просто в камері СІЗО. Репресивна провладна машина руйнує все на своєму шляху: культуру, мову, свободу слова, всі прояви демократії, закони, права громадян, до межі бідності та виживання веде українців, робить з нас рабів оліргахічної навали.

Мудрість, працьовитість і велике бажання наших предків стати вільними, піднятися з колін, сприяли здобуттю незалежності. Тож, прошу Вас, сьогодні так само впевнено і мужньо долучатися до боротьби за волю та справедливість, щоб молоде та наступні покоління жили у процвітаючій незалежній державі! Разом, пліч о пліч, ми в силі здолати окупаційний режим Януковича, щоб ми, наші діти, онуки могли з гордістю називати себе Українцями.

Нехай Господь Бог береже Україну на цьому переможному шляху!

Слава Україні!

Героям слава!

З повагою,

Народний депутат України,