У злочині, в якому обвинувачують Михайла Піня, винен державний виконавець із Житомирщини

Про це свідчить лист виконуючого обов’язки голови Державної виконавчої служби І.В.Миронюка.

Народний депутат України Василь Деревляний звернувся із депутатським зверненням до Державної виконавчої служба із проханням з’ясувати причини невиконання рішення Господарського суду Тернопільської області щодо стягнення з приватного підприємства «Патріот «Олбі» на користь Тернопільської дирекції Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» коштів в сумі 470 358,20 грн.

На думку прокуратури, саме ці кошти недоотримали поштовики з вини колишнього директора Михайла Піня, навіть не зважаючи на те, що рішення суду прийняте саме за його керівництва підприємством.

Перевіркою ДВС встановлено, що в ході виконання судового наказу щодо стягнення коштів державним виконавцем Богунського відділу ДВС Житомирського міського управління юстиції допущено порушення вимог Закону України «Про виконавче провадження» щодо порядку та строків вчинення виконавчих дій.

У зв’язку із цим на даний час вирішується питання щодо притягнення до відповідальності керівника Богунського відділу ДВС за неналежне здійснення контролю за роботою підпорядкованих державних виконавців.

Одночасно, державним виконавцем на адресу прокуратури м. Житомира скеровано подання про притягнення керівника ПП «Патріот «Олбі» Гриценка В.В. до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду.

\"\"