Юлію Тимошенко вдруге арештували. ОНОВЛЕНО

Суддя Шевченківського райсуду Києва Андрій Трубніков після майже 12-ти годинного засідання в камері Юлії Тимошенко ухвалив рішення про повторний арешт екс-прем’єра.

Про це повідомив адвокат Тимошенко Сергій Власенко.

«На жаль, суддя Шевченківського райсуду Трубніков оголосив постанову, згідно якої Тимошенко арештована вдруге», – сказав він.

Власенко продемонстрував журналістам постанову про зміну запобіжного заходу для Тимошенко.

Він повідомив, що у мотивації рішення суду зазначається, що перебуваючи на волі, Юлія Тимошенко може перешкоджати слідству.

Захисник екс-прем’єра Сергій ВЛАСЕНКО заявляє, що Шевченківський районний суд Києва в порушення норм чинного законодавства України арештував Юлію ТИМОШЕНКО на необмежений термін.

Про це С.ВЛАСЕНКО заявив сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Ю.ТИМОШЕНКО арештовано безстроково, назавжди», – сказав С.ВЛАСЕНКО.

Захисник екс-прем’єра процитував відповідну постанову суду, в якій йдеться: «Обрати стосовно Ю.В.ТИМОШЕНКО, громадянки України… несудимої… запобіжний захід у вигляді взяття під варту і в подальшому утримувати у слідчому ізоляторі міста Києва».

С.ВЛАСЕНКО підкреслив, що чинне законодавство України передбачає максимальний термін застосування такої міри запобіжного заходу, як взяття під варту, терміном на два місяці.

Відповідно до цього судового акту, Ю.ТИМОШЕНКО арештована безстроково, на все життя, поки не буде скасована ця постанова, хоча законом передбачено максимальний термін застосування такої міри запобіжного заходу на два місяці. «Це чергове брутальне порушення вимог чинного законодавства», – пояснив він.

Сергій Власенко також повідомив, що продовж засідання Юлія Тимошенко п’ять разів заявляла клопотання про погіршення стану свого здоров’я і до неї кілька разів викликали лікаря.

«Тричі приходив медичний консиліум, і кожного разу вони переписували свої попередні висновки, що стан здоров’я Тимошенко різко погіршується», – сказав адвокат.

«Однак при цьому була дуже цинічна приписка стосовно того, що кардинальних заперечень щодо проведення слідчих дій немає. Це маразм, і цей маразм був задоволений», – зазначив Сергій Власенко.
Він повідомив, що захист готуватиме апеляцію на це рішення суду.
Інтернетогляд