Василь Деревляний: Ми солідарні з представниками опозиційних демократичних сил Росії, адже у нас з ними спільна мета – побороти провладні злочинні режими у своїх країнах

За ініціативи народних депутатів від фракції «БЮТ-Батьківщина» М.Томенка, Д.Шлемка, В.Деревляного, О.Семерака та інших, до Верховної Ради України подано Постанову «Щодо порушення права на свободу мирних зібрань у Російській Федерації».

За словами Василя Деревляного, 4 грудня 2011 року відбулися вибори до Державної Думи Російської Федерації, під час яких, за оцінками ОБСЄ та ПАРЄ, було зафіксовано суттєві порушення виборчого законодавства з використанням адміністративного ресурсу.

«Вже 5 грудня поточного року в Москві розпочалися мирні масові акції протесту, щодо фальсифікацій та порушень, які проводив під час виборчої компанії режим Путіна-Медведева. Варто нагадати, що ми вже неодноразово були очевидцями подібних порушень і в Україні, зокрема, режимами Кучми та Януковича, у  2004 та 2010 роках під час президентських виборчих перегонів. Саме тому, напередодні чергової виборчої компанії усім свідомим українцям, патріотам потрібно застерегти та вберегти Україну від беззаконня та фальсифікацій під час виборів до Верховної Ради України, які відбудуться вже восени 2012 року», – наголосив народний депутат.

За його словами, заявою, яка додається до поданої Постанови ВР України, фракція «БЮТ-Батьківщина» висловлює підтримку всім демократичним силам Росії, протестантам, які стали до боротьби проти антинародної влади у своїй державі.

«Вже завтра, 10 грудня вони вийдуть на акції протесту у понад 37 містах Росії. І це дійсно великий крок опозиції та народу Росії», – вважає Василь Деревляний.

«Ми солідарні з їх протестними настроями та діями, адже сьогодні у нас спільна мета – побороти провладні злочинні режими у своїх країнах», – резюмував політик.

До вашої уваги заява, запропонована до розгляду та прийняття Верховною Радою України:

\"\"