Медична довідка ГПУ щодо стану здоров’я Юлії Тимошенко сфальшована

Керівник групи захисту екс-прем’єр-міністра Сергій Власенко заявив, що славнозвісна меддовідка Генпрокуратури про те, що Юлія Тимошенко нібито може брати участь у судовому засіданні, – сфальшована.

«Я вчора після судового засідання з 16 до 18-ої години був у Юлії Володимирівни, розмовляв з нею. І тепер нам достеменно відома ситуація з цією сумнозвісною довідкою ГПУ», – повідомив він.

«Ми можемо чітко сказати, що довідка сфальшована, тому що 4 особи, які її підписали від пенітенціарної служби, взагалі не оглядали Тимошенко, їх не було. Тобто ця довідка складена без огляду хворої. А ці два професори-нейрохірурги, які відмовилися її (довідку) підписувати, – вони якраз і оглядали Юлію Володимирівну», – наголосив адвокат.

Він додав, що єдиний, хто був з цієї «четвірки» при огляді (лікарів СІЗО) – це начальник медичної частини СІЗО, а інші троє, які підписали довідку, – «це просто фальсифікат».

За його словами, лікарі-нейрохірурги «шоковані цією ситуацією, яка відбувається».

«Звичайно Тимошенко нікуди везти не можна, звичайно ж Тимошенко не підглядає будь-якому транспортуванню, звичайно ж Тимошенко необхідний лише постільний режим», – наголосив він.

Власенко заявив, що вже не знає як називати таких лікарів, які фальсифікували довідку, «можливо, «гестапо-лікарями», їх вже потрібно привселюдно розстрілювати на площах».

Адвокат також зазначив, що захисту не відомо, чи вже доставили Юлію Тимошенко в апеляційний суд, але, сказав він, всі бачили, як на територію суду заїхали дві спецмашини швидкої допомоги.

«Той факт, що її привезли двома автомобілями швидкої, свідчить про те, що стан її здоров’я як мінімум незадовільний і підлягає практично постійному медичному контролю. Інакше все б відбувалося по-іншому», – сказав він.

Сергій Власенко зазначив, що вчора він зустрічався з Юлією Тимошенко в камері медчастини слідчого ізолятору.

«Це означає, що навіть ходити по території СІЗО Юлія Тимошенко не може. Якби вона могла ходити, то зустріч відбувалася б у спеціально обладнаній слідчій кімнаті, де зустрічаються захисники із підзахисними», – сказав він.

«На жаль, ми вимушені констатувати, що Україна перетворилася в СРСР 30-х років. У нас за один день міняють всіх суддів, вночі якісь невідомі медики оглядають», – обурився він.

Також Сергій Власенко вважає неприпустимою ситуацію, коли заміняють суддів по справі за один день.

«У нас у справі апеляційний суд повністю виконав рекомендації Європейського Союзу про прозорий, незалежний та неупереджений розгляд апеляції у цій справі», – іронічно резюмував він.
На даний час під воротами Апеляційного суду триває бійка між народними депутатами та бійцями спецпідрозділу «Беркут».

Беркутівці оточили ворота суду і пропускають до зали засідань лише народних депутатів та репортерів телеканалів.

Журналістів друкованих засобів масової інформації та працівників прес-служби партії «Батьківщина» вони категорично відмовляються пускати на засідання суду, мотивуючи це тим, що «в залі немає чим дихати».

Як відомо, журналістів не пустили до зали засідань, натомість їм пропонують спостерігати за процесом з екрану, розміщеному в прес-центрі апеляційного суду.
Інтернетогляд