Європейський суд доведе невинуватість Юлії Тимошенко, – Андрій Кожем’якін

Партія «Батьківщина» і її фракція у Верховній Раді вимагатимуть звільнення з-за грат лідера опозиції Юлії Тимошенко та закриття незаконно порушених проти неї кримінальних справ.
Про це на Погоджувальній раді заявив голова фракції «БЮТ-Батьківщина» Андрій Кожем’якін.

За його словами, ці питання є надважливими як для партії «Батьківщина», так і для 11 мільйонів громадян, які голосували за Юлію Тимошенко, як кандидата у президенти.

Він також зазначив, що цей сесійний тиждень є дуже важливим для майбутнього України, оскільки питання свободи Юлії Тимошенко є надзвичайно значущим для обрання політичного вектору країни.

«Або ми будемо жити в країні, яка розвивається демократичним шляхом і гарантує права і свободи людини, або в країні, де кілька осіб вирішують кого милувати, а кого карати» – наголосив голова фракції.

Коментуючи саміт Україна – ЄС, який сьогодні відбувається у Києві, Андрій Коже’мякін заявив: «Фракція «Блоку Юлії Тимошенко – Батьківщина» у Верховній Раді виступає за те, щоб Угода про співпрацю з Євросоюзом була парафована. Нагадаю, до цього закликала і Юлія Тимошенко у своєму відкритому листі, який вона написала з-за грат».

Однак, на переконання Андрія Кожем’якіна існують сумніви, чи українська влада хоче парафування угоди та ЄС.

«Крім гучних заяв про сповідування європейських демократичних принципів – на практиці все робиться навпаки», – підкреслив він.

«Адже відомо, що євроспільнота висунула єдину вимогу: без вирішення питань по Юлії Тимошенко щодо її звільнення та подальшої участі у виборчій компанії – українські європерспективи є примарними», – зазначив Андрій Коже’мякін.

На його переконання, замість того, щоб дати можливість Апеляційному суду Києва неупереджено, відповідно до закону розглянути скаргу Юлії Тимошенко – «у цьому суді відбуваються дивні речі».

«Перед самим розглядом змінюється склад суддів. Раніше в Печерському суді був один Кірєєв, тепер їх аж троє жіночого роду. Ігноруються очевидні факти порушення закону під час розгляду справи в Печерському суді», – сказав він.

«Більше того, судді не звертають увагу на заяву позивача від НАК «Нафтогаз», який заявив: на нього чинився тиск з боку Генпрокуратури України і жодної шкоди чи збитків, на підставі нібито яких і була засуджена Юлія Тимошенко – державі не нанесено, навпаки – держава отримала прибуток», – наголосив Голова фракції.

На думку Андрія Кожем’якіна, «саме тому, що це не суди, а суцільний фарс і були терміново перенесені апеляції на дати вже після того, як в Україні буде проведено саміт ЄС».

Він також додав, що Європейський суд з прав людини взяв справу Юлії Тимошенко у провадження.

«Можливо, нинішня влада сподівається, що Юлія Тимошенко після проведення європейського саміту вже нікого не буде цікавити. Але ми твердо переконані, що це не так. Адже демократичні принципи, які сповідує Європа, мають тверде підґрунтя і системний підхід у питаннях прав і свобод людини. Особливо, якщо це стосується лідера опозиції. Найближчими часом європейський суд обов’язково доведе її невинуватість» – наголосив Андрій Кожем’якін.