Привітання голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного з нагоди Дня створення Тернопільсько-Зборівської Митрополії

— Щиро дякую адміністрації Катедрального Собору та Єпископу Тернопільсько-Зборівському Василієві Семенюку за запрошення: взяти участь в урочистій Архієрейській Святій Літургії з нагоди проголошення Тернопільсько-Зборівської Митрополії та введення на Митрополичий престол преосвященного владики Василія Семенюка.

З високою повагою, я прошу вибачення за те, що не зможу прийняти участі в надзвичайно важливому заході для усіх нас, вірян Української греко-католицької церкви. А не зможу по тій причині, що всі ми народні депутати партії ВО «Батьківщина» змушені повсякчас перебувати в Києві під стінами судових установ, правоохоронних структур, Лукянівського СІЗО, щоб висловити свій протест окупаційному режимові Януковича. Ця антинародна влада через силові структури та суди, шляхом знущань та катувань намагається знищити лідера нашої партії Юлію Тимошенко.

Я прошу преосвященного владику Василія, всечесних отців, вірян УГКЦ молитися за здоров’я та звільнення Юлії Тимошенко та просити, щоб Господь дарував добру долю Україні.

Преосвященний владико Василію!

Від себе особисто та всієї Тернопільської обласної організації ВО \”Батьківщина\” щиро вітаємо Вас та усіх вірян з Днем створення Тернопільсько-Зборівської Митрополії!

Виникнення Митрополій є важливим етапом розвитку та утвердження Української греко-католицької церкви.

Створення Тернопільсько-Зборівської Митрополії стало вінцем праці людей різних поколінь, їх піднесень і упадків, терпінь і переслідувань та їх відданості у служінні Богу та Його святій Церкві.

Саме Вам випала така важлива священича, історична місія – стати першим Митрополитом Тернопільсько-Зборівської Митрополії.

На шляху укріплення патріарших структур, утвердження християнської віри та традицій в українському суспільстві, щиро бажаємо Вам Божої благодаті, здоров’я та наснаги. Як вірні Української греко-католицької церкви, обіцяємо Вам і надалі допомагати в розбудові УГКЦ на Галичині та в Україні вцілому.

Нехай Господь благословить Вашу працю, а Пресвята Богородиця буде Вашою надійною покровителькою і заступницею.

Добра Вам, любові та щастя на многії і благії літа!

З повагою,

Народний депутат України,

Голова ТОО ВО «Батьківщина»

Василь Деревляний