Сесія Лановецької райради: кому потрібні такі реформи в медицині?

Вже більше року ми чуємо про реформи в медицині, але ніхто з владних кабінетів і досі не пояснив їх доцільність для простих людей з найвіддаленішого села.

Спочатку передали ФАПи та амбулаторії на фінансування районної лікарні і як результат – заробітна плата ще є, а от тепла вже немає. Молоді фельдшери рубають дрова та надають першу медичне допомогу, проводять патронаж і просто рятують життя. А голова РДА Морозюк В.М., звітуючи перед депутатами, так і не міг сказати, чи буде тепло взагалі, хоча губернатору прозвітував про стовідсотковий початок опалювального сезону. Не сказав також, за які гроші завідувачі ФАПами будуть вставляти вікна, виконуючи програми Партії регіонів?!

Ось і на останній сесії  головний лікар Лановецької  комунальної центральної районної лікарні Гулько О.М. втретє за рік вийшов на трибуну просити депутатів дати згоду на скорочення ліжкомісць в лікарні. Прикро, що позиція керівництва району – не на стороні людей, бо заступник голови районної ради Дяченко В.І. (депутат від ЄЦ ) у вступному слові перед обговоренням \”довів\” норматив скорочення – 17 ліжкомісць, хоча у цьому році можна було б обмежитися і 5-тьма. Зрозуміло, що кожне скорочення ліжкомісця  – це скорочення молодшого медичного та обслуговуючого персоналу, а відтак і збільшення числа безробітних району.

Проте виступи депутатів від \”Батьківщини\” були категоричними – жодних скорочень! Так можна дійти і до межі, коли існування районної лікарні стане під загрозою, а цього допустити ніяк не можна.

В ході обговорення прозвучала фраза, що \”народ – це важка ноша на плечах у влади\”. І мені, особисто,  стало дуже прикро, що інша фраза \”Україна для людей\” так і залишилася передвиборчим лозунгом для влади і нездійсненною мрією для  українського народу.

Голова Лановецької РО ВО «Батьківщина»,

керівник депутатської фракції «Батьківщина» в Лановецькій районній раді