«Тризуб» – вільний. Суд сказав

Голова Центрального проводу ВО «Тризуб» ім. С.Бандери Андрій Стемпіцький 9 грудня отримав листа з Вищого спеціалізованого суду України, де було вказано, що прокурор відділу прокуратури Івано-Франківської області Є.Журавльов подав касаційну скаргу на вирок Рогатинського районного суду Івано-Франківської області від 18 березня 2011 року (Рогатинський районний суд засудив А.Стемпіцького на чотири місяці арешту. Його звинуватили у незаконному придбанні, зберіганні і носінні вогнепальної зброї) та ухвалу Апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 травня 2011 року з проханням скасувати вирок та ухвалу Рогатинського райсуду.

Простішими словами – прокуратурі «не сподобалося», що, починаючи з 6 травня 2011 року, Андрій Стемпіцький перебував на волі.

Касаційна скарга була прийнята і розгляд кримінальної справи відбувся сьогодні. На судовому засіданні були присутні також народні депутати України, голова Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василь Деревляний і голова Івано-Франківської обласної організації партії Дмитро Шлемко. Результат суду виявився не дуже приємним для наших доблесних прокурорів: Вищий спеціалізований суд з розгляду цивільних і кримінальних справ залишив у силі рішення Апеляційного суду Івано-Франківської області від 5 травня 2011 року.

Для довідки

18 березня А.Стемпіцькому було винесено обвинувальний вирок за звинуваченням у незаконному зберіганні зброї. З огляду на низку пом’якшуючих обставин, провідника «Тризуба» засудили на 4 місяці позбавлення волі. 5 травня з ініціативи прокуратури відбувся розгляд апеляційної скарги для скасування вироку, оскільки прокуратура вимагала суворішого покарання. Але апеляцію було відхилено. 6 травня Андрія Стемпіцького було звільнено із СІЗО, оскільки на той час він уже відбув своє покарання.