Василь Деревляний офіційно звернувся до Генпрокуратури з метою захисту прав вчителів Тернопільської області

До вашої уваги депутатський запит народного депутата України Василя Деревляного до Генерального прокурора України:

НАРОДНИЙ   ДЕПУТАТ  УКРАЇНИ

Вих. № 22-к

від «23» грудня 2011 року

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

ДЕПУТАТСЬКИЙ ЗАПИТ

Щодо вжиття заходів прокурорського реагування з метою захисту прав вчителів Тернопільської області, яким не виплачують заробітну плату та  примусово відправляють у неоплачувані відпустки

Шановний Вікторе Павловичу!

Мені стало відомо, що в Тернопільській області чиновники через директорів шкіл примушують вчителів писати заяви про надання їм відпусток без збереження заробітних плат.

Масовість написання таких заяв, наприклад, у Тернополі 70 відсотків вчителів вийшли у неоплачувану відпустку під час осінніх канікул, свідчить, що це сплановано і відбувається за вказівки представників влади з метою невиплати заробітних плат.

Також, зрозуміло, що майже усі вчителі не можуть одночасно добровільно бажати вийти в один і той же період часу у відпустку без збереження зарплати, і це при тому, що розмір зарплати  і так не є достатнім.

У той же час, виплата зарплат затримується, що порушує трудові права вчителів і є фактично злочином проти них, оскільки їм не надають законно зароблені кошти, необхідні для їхнього життя.

Враховуючи наведене, керуючись ст. 86 Конституції України, ст. 15 Закону України «Про статус народного депутата України», вимагаю, згідно чинного законодавства України, вжити заходів прокурорського реагування з метою захисту прав вчителів Тернопільської області, яким не виплачують вчасно заробітну плату та примушують писати заяви про надання відпусток без збереження заробітної плати, а також, посадових осіб, винних у порушенні прав вчителів, притягнути до відповідальності, встановленої чинним законодавством України.

З повагою,

народний депутат України