Василь Деревляний вкотре виступив у Верховній Раді України на захист Тернопільщини від руйнівних ініціатив Хоптяна & Ко

Сьогодні, 23 грудня з трибуни парлементу народний депутат Василь Деревляний виступив на захист жителів Теребовлянського та Підволочиського районів від екологічного лиха та звинуватив голову Тернопільської ОДА і голів РДА в земельному дерибані та посадовому недбальстві.

\"\"

Виступ народного депутата України від депутатської фракції «БЮТ-Батьківщина» Василя Деревляного:

«До мене надійшло звернення Струсівського сільського голови та жителів селища Дружба, сіл Варваринці, Струсів, Налужжя Теребовлянського району Тернопільської області з приводу виділення на території Струсівської сільської ради земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу. Звернення підписали понад тисячу жителів навколишніх населених пунктів.

Не зважаючи на значні порушення елементарних екологічних норм та протистояння громади, голова ОДА Хоптян розпорядився будувати сміттєпереробний комплекс поблизу оздоровчого табору та санаторної школи-інтернату для дітей із серцево-судинними захворюваннями.

Такі зухвалі дії голови ОДА Хоптяна не лише несуть загрозу життю та здоров’ю жителям навколишніх населених пунктів, особливо – дітям, а й провокують територіальну громаду на рішучі протестні дії.

До слова, буквально минулого тижня подібна ситуація відбувалась в сусідньому Підволочиському районі у селі Галущинці, де також вся громада заявила про протест неправомірним діям голови РДА Сума та вимагає скасувати розпорядження про передачу діючого кар’єру під смітник.

Звертаю увагу керівництва держави на те, що в Тернопільській області вже ввійшли в практику дії голови ОДА та голів РДА щодо розпорядження землями громади ніби своїми власними.

Розграбування земель, які раніше були виведені за межі населених пунктів, для голови ОДА, голів РДА та їхніх родин стали предметом особистого збагачення, а прокурор області постійно заявляє, що в цьому дерибані землі жодних порушень немає.

Коли сьогодні Президент України не вживає заходів до тих, хто причетний до дерибану землі в області, це означає, що це його стратегічна лінія по розграбуванню землі та обкраданню жителів Тернопільської області.

На сьогоднішній день голова ОДА Хоптян та прокурор області не займаються боргом Уряду по заробітній платі перед вчителями, лікарями та іншими бюджетниками Тернопільської області, який становить 21 млн. грн.

З цієї трибуни звертаюся до Прем’єр-міністра Азарова в терміновому порядку виплатити цю заборгованість.

Мій виступ прошу вважати як звернення до Прем’єр-міністра України Азарова та Генерального прокурора Пшонки.

Вітаю всіх з наступаючим Новим роком та Різдвом Христовим!

Дякую за увагу».

До вашої уваги тексти депутатських звернень Василя Деревляного до Генерального прокурора України та Прем’єр-міністра України:

НАРОДНИЙ   ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

Деревляний Василь Тимофійович

Фракція \”Блок Юлії Тимошенко -\”Батьківщина\”

вих. № 149-к

від «23» грудня 2011 року

Генеральному прокурору України

Пшонці В.П.

Депутатське звернення

Шановний Вікторе Павловичу!

Ця земельна ділянка виділена розпорядженням голови Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяна В.А. Не зважаючи на значні порушення елементарних екологічних норм та протистояння громади, заїжджий із іншої області губернатор розпорядився будувати сміттєпереробний комплекс поблизу оздоровчого табору та санаторної школи-інтернату для дітей із серцево-судинними захворюваннями.

Такі зухвалі дії голови облдержадміністрації Хоптяна не лише несуть загрозу життю та здоров’ю жителям навколишніх населених пунктів, особливо дітям, а й провокують територіальну громаду на рішучі протестні дії.

Так, минулого тижня подібна ситуація відбувалась у сусідньому Підволочиському районі у селі Галущинці, де також вся громада заявила про протест неправомірним діям влади. Жителів села Галущинці домоглись обіцянки голови райдержадміністрація Сума скасувати розпорядження про передачу діючого кар’єру під смітник. Однак, він не спішить цього робити.

Звертаю увагу на те, що в Тернопільській області вже ввійшли в практику дії голови обласної адміністрації та підпорядкованих йому голів РДА щодо розпоряджання землями громади, ніби своїми власними. Саме громада повинна давати згоду на розміщення будь-якого об’єкту на їх території чи виділення чималих шматків землі нікому невідомим людям.

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 1, 6, 16 Закону України «Про статус народного депутата України» від 17 листопада 1992 року (із змінами та доповненнями), прошу Вас, згідно чинного законодавства України, вжити заходів прокурорського реагування щодо захисту законних інтересів та прав жителів селища Дружба, сіл Варваринці, Струсів, Налужжя Теребовлянського району Тернопільської області, щодо скасування розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяна В.А. про виділення на території Струсівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу, оскільки воно видане без погодження з органами місцевого самоврядування та громадами навколишніх сіл, а також, за свідоме нехтування та порушення прав громадян, які призводять до дестабілізаційних процесів в області, притягнути голову Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяна В.А. до відповідальності, встановленої чинним законодавством України.

З повагою,

В. Деревляний

НАРОДНИЙ   ДЕПУТАТ УКРАЇНИ

Деревляний Василь Тимофійович

Фракція \”Блок Юлії Тимошенко -\”Батьківщина\”

вих. № 150-к

від «23» грудня 2011 року

Прем’єр-міністру України

Азарову М.Я.

Депутатське звернення

Шановний Миколо Яновичу!

Враховуючи вищенаведене, керуючись ст. ст. 1, 6, 16 Закону України «Про статус народного депутата України» від 17 листопада 1992 року (із змінами та доповненнями), прошу Вас, згідно чинного законодавства України, скасувати розпорядження голови Тернопільської обласної державної адміністрації Хоптяна В.А. про виділення на території Струсівської сільської ради Теребовлянського району Тернопільської області земельної ділянки для будівництва сміттєпереробного комплексу, оскільки воно видане без погодження з органами місцевого самоврядування та громадами навколишніх сіл, а Хоптяна В.А. за його свідомі, і вже неодноразові дії, пов’язані із нехтуванням та порушенням прав громадян, які призводять до дестабілізаційних процесів в області, за розкрадання ним, а також, за його причетність до розкрадання головами райдержадміністрацій, їхніми родичами земель, які знаходяться за межами населених пунктів, звільнити з посади голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

З повагою,

В. Деревляний