Іван Кириленко: «Юлія Тимошенко потребує звільнення не по декриміналізації статей Кримінального кодексу, а по невинуватості»

У відповідь на безпідставні та абсурдні коментарі Януковича, щодо його величезного бажання, щоб Тимошенко була на волі, народний депутат від фракції «БЮТ-Батьківщина» Іван Кириленко виступив з трибуни Верховної Ради України. Він зазначив, що всі обіцянки Януковича представникам з Європарламенту – пусті балачки. Адже, ініціюючи закон про декриміналізацію, за вказівкою Януковича, жоден депутат з антинародної провладної більшості за нього так за нього і не проголосував.
«Особисто Юлія Тимошенко потребує звільнення не по декриміналізації статей Кримінального кодексу, а по невинуватості», – наголосив І. Кириленко.

Інкриміновані Юлії Тимошенко звинувачення не мають жодних правових підстав.

«Не доказано судом: ні зловживання службовим становищем, ні перевищення нею будь-яких повноважень, ні особистої користі, тим більше корупції», – сказав народний депутат.

«А тому особисто Юлія Тимошенко потребує звільнення не по декриміналізації статей Кримінального кодексу, а по невинуватості. Це говорять всі, хто був в суді і є зараз. Це авторитетно говорить все світове співтовариство», – підкреслив Кириленко.

Народний депутат зазначив, що декриміналізація відповідних статей потрібна не Тимошенко, а потрібна Україні.

«На превеликий жаль, ця інквізиторська стаття кочує з кодексу в кодекс уже багато десятиліть і є рудиментом нашої правоохоронної і судової системи», – сказав він.

«Це гільйотина в руках будь-якої влади у будь-який період для того, щоб розправлятися з неугодними. Тому для того, щоб в Україні не було війн політичних еліт, потрібно радикально переглянути ці статті, так як цього вимагає Конвенція ООН ще від 2003 року і яку Україна ратифікувала, але не привела у відповідність своє законодавство», – додав він.

На думку Івана Кириленка, політичні рішення повинні мати політичний суд.

«Це суд виборця на виборах. Така позиція, зокрема, Ангели Меркель і інших провідних політиків світу», – зазначив він.

Народний депутат наголосив, що переслідування за політичні рішення повинні бути негайно припинені в Україні, «починаючи від скасування старих статей Кримінального Кодексу, тобто їх декриміналізації».

«Я був автором першого законопроекту з цих питань разом зі своїм колегою Віктором Швецем. Наша фракція наполегливо й послідовно кілька місяців відстоювала включення до порядку денного розгляду і позитивного голосування по цьому законопроекту. На жаль, нас не почули представники більшості. Вони нас не підтримали і цей законопроект, як і ряд інших, на жаль, не був підтриманий більшістю», – сказав він.

«Сьогодні ще один шанс відновити справедливість і таки стати на цивілізований шлях розвитку», – резюмував Іван Кириленко.