Олександр Турчинов: Опозиція демонструє приклад реального об‘єднання

Партії «Батьківщина» та «Народна самооборона» об’єднуються, щоб разом іти на парламентські вибори-2012.
Про це заявив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов під час прес-конференції, 28 грудня щодо об’єднання політичних сил.

«Відбулись консультації між керівництвом наших партій – партії «Батьківщина» і «Народної самооборони», і під час цих переговорів прийняте рішення розпочати процес реального об’єднання наших політичних сил на базі партії «Батьківщина», – повідомив Турчинов.

«Я вважаю, що це є прикладом об’єднання, інтеграції опозиційних сил для того, щоб забезпечити в наступному році перемогу над небезпечним кримінальним режимом», – зазначив він.

Олександр Турчинов наголосив, що саме лідери «Батьківщини» та «Народної самооборони» – Юлія Тимошенко і Юрій Луценко – «привели до парламенту дві опозиційні фракції, які ведуть безкомпромісну боротьбу з чинним режимом».

«Саме тому влада кидає усі зусилля силових структур проти наших політичних сил, і саме тому лідери наших політичних сил знаходяться за ґратами», – наголосив Турчинов.

Перший заступник голови партії «Батьківщина» також повідомив, що тривають переговори з іншими партіями, які входять до Комітету опору диктатури.

Об‘єднання партій «Батьківщина» та «Народна самооборона» є прикладом єднання для того, щоб забезпечити в наступному році перемогу над небезпечним кримінальним режимом, який побудований в Україні.
Олександр Турчинов нагадав, що на минулому тижні було звернення Юлії Тимошенко та Юрія Луценка з-за ґрат до всіх опозиційних політичних сил з пропозицією об‘єднати свої зусилля, «щоб разом перемогти цю владу, яка перетворила Україну на тоталітарну державу».
«Сподіваюсь, що і Юрій Луценко, і Юлія Тимошенко будуть на волі та на чолі нашого спільного партійного списку і поведуть нас до перемоги»,  – додав він.
Коментуючи ситуацію довкола зміни керівництва партії УСДП, яку очолили Наталія Королевська та Євген Суслов, Олександр Турчинов повідомив, що його поінформували про проведення з’їзду і він прийняв цю інформацію до відома.

«Водночас, кожен приймає самостійне рішення щодо своєї майбутньої політичної діяльності – це відповідальність кожного, і не варто перекладати цю відповідальність на інших», – сказав Турчинов.

«Ми співпрацюємо з усіма реальними політичними силами», – додав він.

Водночас віце-спікер парламенту та один з керівників партії «Батьківщина» Микола Томенко повідомив, що на засіданні фракції питання щодо УСДП обговорювалось: «Ми будемо виходити з реальних дій, які кожен народний депутат буде проводити. І якщо народні депутати будуть працювати в межах програмної діяльності, документів, буде відповідна оцінка фракції».

При цьому Томенко повідомив, що наразі є й добрі новини: багато народних депутатів сьогодні звертаються щодо можливого приєднання до фракції «БЮТ-Батьківщина».

«Я для себе визначився, що нам потрібно вичекати до Водохреща. Хто хоче перейти в інші проекти, нехай переходить, бо наша позиція чітка: боротися за свободу Юлії Тимошенко треба в партії Тимошенко. А в кого нерви здали, ми даємо час до Водохреща визначитися», – підкресли він.

Микола Томенко також заявив, що є достатньо часу, щоб список очолили Юлія Тимошенко і Юрій Луценко, оскільки виборча кампанія стартує 30 липня 2012 року.

«У нас достатньо професійна правова команда, є підтримка міжнародного співтовариства, і я вірю у те, що до 30 липня, на час проведення з’їзду, ми на чолі списку матимемо Юлію Тимошенко і Юрія Луценка», – резюмував політик.

Інтернетогляд