Юлію Тимошенко незаконно етапували до колонії у Харкові.

Про це повідомив Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов на брифінгу біля Лук’янівського СІЗО.

За його словами, народні депутати відслідковуватимуть подальшу долю Юлії Тимошенко і оперативно інформуватимуть про це громадськість.

Турчинов повідомив, що керівництво Київського СІЗО дезінформувало захисників Юлії Тимошенко, що начебто до нового року її нікуди не збираються вивозити.

За його словами, сьогодні вранці мамі Юлії Тимошенко, яка о 6-ій годині принесла їй передачу, повідомили, що екс-прем’єра вже немає в Лук’янівському СІЗО.

«Відбулися ті події, які є подарунком президенту Януковичу до Нового року. Це його відповідь на Лист диктатору, який вона написала», – сказав Олександр Турчинов.

Заступник лідера «Батьківщини» розповів, що згідно з інформацією, отриманою з різних джерел, Юлію Тимошенко розбудили серед ночі і рано вранці на ношах завантажили до автозаку і відправили у напрямку Харкова.

За його словами, цю інформацію підтвердили керівники СІЗО, які кілька годин ховалися від народних депутатів.

Олександр Турчинов вважає це тортурами і катуванням по відношенню до Юлії Тимошенко, оскільки за станом здоров’я вона не може навіть самостійно ходити.

Крім того, він наголосив, що Юлію Тимошенко не мали права вивозити з Лук’янівського СІЗО, оскільки рішенням Шевченківського райсуду вона повинна утримуватися саме у Київського слідчому ізоляторі.

«Так як працюють наші пенітенціарні установи – так зазвичай працює гестапо», – наголосив він.

«Єдине, що може зупинити тоталітаризм і фашизм в Україні – це повалення цього режиму», – резюмував він.
Варто зазначити, що напередодні, прес-служба партії \”Батьківщина\” оприлюднила заяву, де йшлося: \”За безпосередньої вказівки  Януковича, в самий переддень новорічного свята планується таємно вивезти незаконно та безпідставно засуджену режимом Юлію Тимошенко із Лук’янівського СІЗО та етапувати до однієї із колоній в Харківській області\”.

Інформацію про це керівництво партії «Батьківщина» отримало із добре поінформованих джерел, назвати які із цілком зрозумілих причин ми не можемо.

За словами адвоката-захисника Юлії Тимошенко, народного депутата фракції «БЮТ-Батьківщина» Сергія Власенка, він саме вчара був у СІЗО, де бачився з Юлією Тимошенко.

«Вона знаходиться у ліжку і вставати не може. Сьогодні зранку її оглядав медичний консиліум, який зафіксував, що вона самостійно пересуватися не може», – повідомив він.

«Стаз здоров’я Юлії Тимошенко не дозволяє її етапувати. Як її можна етапувати, якщо вона не може ходити?», – обурювався адвокат.

Окрім того Сергій Власенко повідомив, що немає жодних юридичних підстав для переведення Юлії Тимошенко із СІЗО до в’язниці.

«У зв’язку з тим, що відбуваються слідчі дії по інших справах, а також у зв’язку зі станом здоров’я», – сказав він.

Інтернетогляд