Лановеччина : антидосягнення районної влади

Завершується рік \”титанічних\” зусиль місцевої влади, черговий рік виконання та реалізації програми Партії регіонів.

Для нашого району – це яскраве перевтілення голови РДА Морозюка В.М. з \”нашоукраїнця\” в голову місцевих регіоналів та не менш одіозне – голови райради Блажейчука О.П. на представника біло-голубих.

Висновок напрошується один: зрадників не потрібно боятися, від них потрібно позбавлятися.

Отже, фанатизм районної влади проявився зовсім не в роботі та допомозі жителям району, а у вмілій підготовці звітів для Хоптяна та козирянні перед Муцом.

Серед найбільших \”досягнень\” владної команди за 2011 рік :

1. Встановлення з 01 січня 2011 року 50% надбавки до посадового окладу голові та заступнику голови районної ради на період шостого скликання (дивно, що не пожиттєво) за «високі досягнення у праці». Це при тому, що голова райради на сесії не озвучив дане рішення перед депутатами, а ці пункти з\’явилися в ньому потім.

2. Збільшення видатків на утримання апарату районної ради на більше як 100 тис.грн. у порівнянні з 2010 роком.

3. Виділення, розпорядженням голови РДА, землі своїм близьким родичам та родичам керівництва району без відома жителів громади. По 2 га землі на території Гриньківської сільської ради отримали:

Нестеренко С.В. (зять голови РДА) Нестеренко Г.Н.(сваха голови РДА), Козира В.Р.( дружина першого заступника голови РДА) Козира Т.В.( донька першого заступника голови РДА), Блажейчук О.І.(невістка голови райради), Гасса О.О.( донька голови райради), Комаринець Н.Г.( мати завідуючої відділом освіти). Громада краю повинна знати героїв-трударів поіменно.

4. Примушування працівників бюджетних установ міста Ланівці до вступу в лави Партії регіонів. Коли на робочому столі лежить заява в ПР і чистий листок для заяви про звільнення – вибір не великий?!

Та водночас:

1. Переведення з квітня 2011 року соціальних працівників територіального центру з обслуговування одиноких, непрацездатних громадян на 0,75 ставки. Тобто, працювати будуть рік, а до пенсії зарахують 9 місяців.

2. Затвердження районного бюджету на 2011 рік в сумі 63 млн.117 тис.грн., що менше на 1 млн.880 тис.грн. від бюджету 2010 року, який становив 64 млн.997 тис.грн. В тому числі на освіту запланували на 1 мл.300 тис.грн. менше.

3. Переведення дошкільних закладів району на 3- годинний режим роботи (створення прихідних груп без повноцінного харчування).Ситуація ще гірша ніж у соціальних працівників: попрацювали рік, а зарахують до пенсії …аж страшно подумати!

4. Відсутність опалення на ФАПах з початком опалювального сезону. Прикро, що \”реформи\” в медицині далі самих обіцянок і не пішли.

5. Виділення на початку року дотацій сільським радам близько 50% від потреби. Як результат – в кінці року працівники сільрад, закладів культури та садочків зарплати за грудень, а в окремих і за листопад не мають.

6. Незаконні та безпідставні відрахування із заробітної плати кожного педагогічного працівника індексації на загальну суму близько 200 тисяч гривень. Влада, щоб зберегти посади та відзвітувати про стовідсоткову виплату зарплати педагогам, вкрала ці гроші у їх же сімей.

І вже зовсім не дивно, що за цей рік нас відкинули на років п\’ять чи то двадцять років у минуле.

Вперше, за багато часу в Ланівцях учителі вийшли на майдан, вимагати заробітну плату. І хочу застерегти теперішніх можновладців, що «майдан» насправді не залежить від партійних кольорів. Коли втрачається держава, її вийдуть рятувати та захищати всі!

Напередодні свят, зазвичай, прийнято дарувати подарунки, надсилати вітання, виписувати премію та «тринадцяту» зарплату. Але тільки не в Ланівцях.

Незважаючи на протести вчителів на центральному майдані міста, ігноруючи власні обіцянки, районна влада дала вказівку відрахувати у вчителів ще по 500 і більше гривень із заробітної плати. В роздруківках написали, що це зняли «індексацію за грудень». А далі йде інша, але вже приємна фраза для влади: «заборгованості за звітний період немає».

Та невже не зрозуміло, що в районному бюджеті саме цих близько 200 тисяч гривень і не вистачало?! Тому, щоб не показувати заборгованості, їх просто відрахували із зарплат вчителів, а «чому?» і за «що?» – пояснювати ніхто не збирається.

Проте педагоги налаштовані рішуче. Вони вже закидали відділ освіти запитами на інформацію, а далі мають намір готувати позови до суду. Під контроль дане питання взяла районна прокуратура. Сподіваємося, що винні понесуть покарання.

Такі «вітання» від влади можуть їй самій дуже дорого коштувати…

Голова Лановецької РО ВО \”Батьківщина,

керівник депутатської фракції \”Батьківщина\” в Лановецькій районній раді