«Батьківщина» вшанувала пам\’ять Героя України Степана Бандери

Традиційно, вже декілька років поспіль 1 січня ВО «Батьківщина» на Тернопіллі відзначає День народження Провідника української нації Степана Бандери.

Сьогодні, 1 січня 2012 року партійний актив «Батьківщини» міста Тернополя, представники Тернопільської та Зборівської районних організацій та ТОГМО ВМГО «Батьківщина молода» долучилися до святкування Дня народження С.Бандери.

\"\"

–       І в часи Степана Бандери, і сьогодні стоїть питання, чому влада переслідує українських патріотів? Як не дивно, відповідь залишається однаковою – переслідування відбуваються виключно тому, що влада боїться могутності українських патріотів, – зазначив у своєму виступі перший заступник голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Володимир Бойко. – Та могутній дух українців залишається незламним.

\"\"

Біля пам’ятника Степанові Бандері партійці виконали Державний гімн України.

\"\"

Варто зазначити, що саме за ініціативи народного депутата України Василя Деревляного, Верховна Рада України у 2009 році ухвалила законопроект про святкування на загальнодержавному рівні 100-річчя від Дня народження С.Бандери. Також, за сприяння голови ТОО ВО «Батьківщина» Василя Деревляного було відзнято документальний фільм про нього, а згодом, видано книгу-тритомник (автор – В.Сергійчук) про життя та боротьбу Героя України, лідера Організації українських націоналістів в 1930-1950 роках.

Саме Василь Тимофійович та представники партії «Батьківщина» в районах області подбали, щоб практично кожна бібліотека Тернопілля була забезпечена правдивою літературою про істинного борця за волю України, Провідника української нації Степана Бандеру.