Країна Януковича стає все більш небезпечною для життя, – заява «Батьківщини»

Партія «Батьківщина» висловлює обурення у зв’язку зі скоєними в Україні всього лише за два дні нового року кількома дорожньо-транспортними пригодами, які трапилися з вини державних чиновників, близьких до президента Януковича.

Не менше обурення викликає також те, що правоохоронні органи намагаються приховати винуватців гучних аварій за участі кортежу, що мчав до резиденції Януковича в Гуті, а також іншої аварії, в якій загинула людина, – за участі автомобіля керівника Тернопільської ОДА.

Останні жахливі ДТП з вини високопоставлених чиновників свідчать: країна Януковича стає все більш небезпечною для життя. Приналежність до синьо-білої касти звільняє від будь-якої відповідальності, а це означає, що можна все. В Україні зараз мало не щодня грабують банки, розстрілюючи людей, садять у в’язниці за інакодумство, знищують опозицію, душать бізнес і свободу слова. Країна безкарних злочинців при посадах на дорогих авто, здатних не зупиняючись переїхати будь-яку людину і знищити будь-яке життя.

Сьогодні було б доречно в Україні, особливо напередодні ЄВРО-2012, запровадити новий знак: «Обережно, тут їздить Янукович і Ко».

Партія «Батьківщина» вимагає від правоохоронних органів провести об’єктивне розслідування цих злочинів, відкрито назвати винуватців, які мусять понести відповідальність згідно із законом. А також прозвітувати з цього питання у Верховній Раді на наступному сесійному тижні.