Над Юлією Тимошенко у колонії продовжуються знущання, – Сергій Власенко

Влада продовжує знущання над Юлією Тимошенко.
Про це заявив захисник Сергій Власенко на брифінгу після відвідування екс-прем’єра у Качанівській колонії.

«Я змушений констатувати, що цей фашистський план по знущанню над лідером української опозиції продовжується», – сказав він.

Власенко наголосив, що етапування Юлії Тимошенко до Качанівської колонії було повністю незаконним.

«Абсолютно зрозуміло, що етапування Юлії Володимирівни сюди не має нічого спільного ні з логікою, ні з правом, ні зі здоровим глуздом, а має на меті лише створити чергові нелюдські умови для Юлії Тимошенко», – сказав він.

На його переконання, етапування Юлії Тимошенко до колонії у Харкові виглядає абсурдним, оскільки відповідно до рішення суду Юлія Тимошенко повинна перебувати у Київському слідчому ізоляторі.

Сергій Власенко також повідомив про умови, у яких утримується Юлія Тимошенко.

«У неї над ліжком встановлено камеру відеоспостереження, і 24 години на добу Юлія Тимошенко перебуває під постійним наглядом. Так само можу зазначити, що у неї в камері 24 години на добу горить світло. Світло скероване прямо на ліжко, де вона знаходиться. Тому Юлія Володимирівна протягом 3-х діб практично не спала», – обурився він.

«Це зроблено не з метою спостереження заради безпеки Юлії Тимошенко – це зроблено для того, щоб в чергове виконати замовлення Януковича і познущатися над лідером української опозиції», – додав він.

Коментуючи стан здоров’я Юлії Тимошенко, Сергій Власенко повідомив, що вона не отримує належної медичної допомоги.

За його словами, у неї такі ж проблеми зі спиною, які були раніше.

«Почуває вона себе так само як і почувала у Лук’янівському слідчому ізоляторі. Жодної медичної допомоги вона не отримує. Просто інколи колють знеболююче. Але в момент застосування знеболювального у неї з’являються підшкірні крововиливи. Ми не знаємо причини цих крововиливів. Ми будемо продовжувати наполягати на належному аналізі крові», – наголосив захисник.

Сергій Власенко також повідомив, що умови перебування Юлії Тимошенко в колонії та її стан здоров’я будуть предметом заяви до Європейської комісії з протидії катуванням.

«Тому що насправді і відеонагляд, і світло в обличчя, і неможливість нормально спати, і відсутність медичної допомоги, все це має одну мету – психологічно і фізично знищити Юлію Тимошенко», – наголосив він.

Сергій Власенко також повідомив, що захистом готуються документи для керівництва колонії, щоб дати можливість зустрітися Юлії Тимошенко з її донькою.

«Я спробую зараз передати керівництву колонії документи, які підвереджують повноваження Євгенії як захисника Юлії Володимирівни. І я думаю, що ми знайдемо рішення цього питання. Можливо сьогодні, можливо завтра Євгенія зможе потрапити до Юлії Володимирівни», – сказав він.

Сергій Власенко також передав слова подяки Юлії Тимошенко усім, хто її підтримує.

«Я хотів би передати від Юлії Володимирівни привітання усім з Новим роком і Різдвом Христовим, побажання всім щастя і добра. Особливо вона просила додатково привітати всіх тих людей, хто в цю складну для неї і для всієї України хвилину був поруч із нею і з тими людьми, які приходили до Лук’янівського СІЗО, і які приходили привітати її на Новий рік в Харкові, Києві, інших містах», – сказав захисник.

«Від Юлії Тимошенко найщиріші побажання. Вона сподівається, що ця важка для України година швидко минеться і все стане на свої місця, і Україна продовжить крокувати в європейському нормальному напрямку», – зазначив Сергій Власенко.