Захист оскаржить переведення Юлії Тимошенко до Качанівської колонії

Захист Юлії Тимошенко подасть скаргу на невиконання рішення Шевченківського суду про утримання Юлії Тимошенко у Лук’янівському СІЗО.
Про це сьогодні повідомив захисник Сергій Власенко.

«Скарга про невиконання рішення Шевченківського суду буде подаватися сьогодні-завтра. Ми зараз закінчуємо технічні формальності. Будуть поданні заяви про скоєння злочину щодо тих співробітників Державної пенітенціарної служби, які безпосередньо приймали рішення про переведення Юлії Володимирівни до Харкова», – зазначив він.

«Це рішення відверто незаконне»,- додав керівник групи захисту екс-прем‘єр-міністра.

Сергій Власенко уточнив, що скарга подаватиметься до Шевченківського районного суду Києва.

Він також звернув увагу журналістів на те, що вчора керівник Качанівської колонії, кажучи про переведення Юлії Тимошенко із Лук’янівського СІЗО, посилався на рішення Шевченківського суду, однак згідно з ним Юлія Тимошенко має утримуватися у Лук’янівському СІЗО в місті Києві.

Тому ситуацію з переведенням до Качанівської колонії у Харківській області захисник вважає абсурдною, як і незаконне засудження Юлії Тимошенко.
Сергій Власенко також заявив, що Юлію Тимошенко у Качанівській колонії не лікують, а лише дають знеболююче.

«Їм би дуже хотілося, щоб вона взагалі не ходила. І це їх основна мета зараз – зробити так, щоб Тимошенко не ходила, не жила, не дихала. І це з шаленим рівнем єзуїтства робиться», – зазначив Сергій Власенко.

У свою чергу Перший заступник Голови партії «Батьківщина» Олександр Турчинов назвав катуванням ненадання медичної допомоги.

За його словами, це головне, що зараз турбує соратників Юлії Тимошенко.

«Юлії Володимирівні не надають медичну допомогу, її не лікують, і стан її здоров‘я, відповідно, не покращується. Це є головна проблема. Це надто затягнулося – катування у вигляді ненадання фахової медичної допомоги», – сказав він.

Сергій Власенко також назвав «верхом цинізму» вчорашню заяву пенітенціарної служби про те, що «вони тримають 24 години світло для того, що їм було краще знімати».

«Це просто верх цинізму!»,- наголосив захисник.

Власенко пояснив журналістам, що це відео виведено на монітор біля дверей камери та не зміг сказати, хто ще може переглядати це відео. Соратники екс-прем‘єр-міністра також не виключають появу цього відео в Інтернет за наказом «згори».

«Мені складно сказати, чи з’явиться це відео в YouTube, як і хто на це буде реагувати і що там буде зафільмовано. Це вже якийсь повний маразм. А вони потім будуть розводити руками і Пшонка (Генеральний прокурор) буде казати: «ми порушимо кримінальну справу». Яка проблема знайти, наприклад, людину, яка викинула в YouTube попередню зйомку і зробила це незаконно? Сама зйомка була незаконною та публікація в YouTube була незаконною», – підкреслив захисник.