І прийшли до нас три празники в гості

Хай і сьогодні, як у різдвяному Вертепі, добро і справедливість перемагає зло.

І діждали ми чарівної миті народження Божого Дитятка. Різдвяна радість переповнює серця. Святвечір, святкові богослужіння, гурти колядників, несправедливо забутий дідух, котрий нарешті повертається в наші оселі. Різдво… Але в цей величний день у кожній хаті неодмінно чекають ще одного надзвичайно важливого дійства без котрого ці свята немислимі, звичайно Вертепу. У Верхняківцях Борщівського району цьогоріч він був особливим. До Вертепу, вітати новонародженого Спасителя, йшли із глибини віків князі Володимир Великий та Ярослав Мудрий, а також гетьман Богдан Хмельницький, котрі просили у маленького Ісуса ласки та заступництва для України, а злого Ірода переміг архангел Михаїл. Разом з ними пастушки та ангелики вітали господарів колядками та вінчуванням.

\"\"

Другий празник приніс не менше приємних емоцій верхняківчанам.

Тепер на їхніх подвір’ях лунало: «Господарю, господарочку, пусти в хату Маланочку». А за Маланкою до хати щедрувальники приводили Козу, бо де «Коза ходить там жито родить». Щедрівки, віншування лунали на адресу гостинних, щедрих господарів. Завершили Другий празник у сільському клубі Новорічним посіванням, Маланкою, танцями, щедрівками.

\"\"

Попереду Третій празник – святе Водохреща. Я щиро вітаю жителів Тернопільщини, багаточисельну обласну організацію ВО «Батьківщина», а також її керівника – депутата Верховної Ради В.Т Деревляного. Зичу усім міцного здоров‘я від Йорданської святої водички, милосердя від маленького Божого Дитятка. Хай і сьогодні, як у різдвяному Вертепі, добро і справедливість перемагає зло. Хай таємнича краса і радість Різдвяно – новорічних свят не покидає вас увесь рік. І щиро бажаю, щоб вічно жили такі дорогі родові наші звичаї і гнулися в нас від достатку столи.

Людмила Регуш,

завідуюча сільським клубом с. Верхняківці,