Депутати Європарламенту вимагають звільнення Юлії Тимошенко

Представники Європейської народної партії прийшли на пленарне засідання Європейського парламенту в Страсбурзі у футболках з надписом \”Free Yulia\” (\”Свободу Юлії\”).

\"\"

Депутат Лічія Ронцуллі (Італія), вдягнена у таку саму футболку, заявила, що відстоювання прав лідера української опозиції Юлії Тимошенко, яка перебуває у в’язниці за абсурдними звинуваченнями, та її звільнення мають бути пріоритетом для новообраного голови Європарламенту Мартіна Шульца.

\”Тому я прошу Вас, пане президенте, здійснити Ваш перший візит до Тимошенко\”,- заявила Лічія Ронцуллі, яку цитує Euronews.

Виступ депутата отримав велику підтримку у залі Європарламенту.

Євродепутат, яка представляє фракцію Європейської народної партії, підкреслила, що \”дуже смілива жінка Юлія Тимошенко потрапила до в‘язниці через наклепницькі звинувачення\”.

За словами Лічії Ронцуллі, Європарламент не може залишатися байдужим до цього питання, яке слід вирішити до того, як воно закінчиться драматично.

Під час сесії Європейського парламенту новообраний Президент Мартін Шульц, звертаючись до ще одного депутата Ельмара Брока (група народних партій, Німеччина), який також був одягнутий у футболку з написом \”Free Yulia\” (\”Свободу Юлії\”), жартівливо попросив \”припинити розмовляти телефоном з Юлією Тимошенко\”.

\”Я був би дуже радий, якщо б міг зателефонувати Юлії Тимошенко і якщо б вона знаходилася не за гратами\”, – відповів Ельмар Брок новобраному Президентові Європарламенту.

Також, посол Франції з прав людини Франсуа Зімере занепокоєний умовами утримання екс-прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко у Качанівській виправній колонії у Харкові та станом її здоров’я.

Про це Зімере заявив , 18 січня біля Качанівської колонії.

«Вона дуже хоробра, але існує певне занепокоєння щодо умов перебування тут і стану її здоров’я», – сказав посол.

Він додав, що Франція та Європейський суд з прав людини вже висловили своє занепокоєння з приводу ситуації з Юлією Тимошенко.

За його словами, статті, за якою засудили Юлію Тимошенко, у законодавстві європейських країн немає.
18 січня послу Франції з прав людини не дозволили зустрітися з екс-прем’єром.

«Ми подавали відповідне клопотання, але у цьому нам було відмовлено», – сказав посол.

Він зауважив, що причиною відмови стало проведення СБУ слідчих дій з Юлією Тимошенко.

«У неї сьогодні має бути допит. Я дуже здивований, що допит відбувається за відсутності її адвоката. Візит не відбудеться. Я не зможу з нею зустрітися», – констатував Франсуа Зімере.

Під час зустрічі з донькою Юлії Тимошенко, 19 січня Посол висловив стурбованість щодо політично-вмотивованого переслідування ув‘язненого колишнього прем‘єр-міністра України.

«З цього приводу у нас є багато запитань до української влади. І їм доведеться на них відповісти», – наголосив Посол.

Інтернетогляд