ВО «Батьківщина» та «Батьківщина молода» привітали юних знавців української мови

У суботу, 21 січня голова Тернопільської обласної молодіжної громадської організації ВМГО «Батьківщина молода» Ігор Дмитерко привітав переможців та призерів 3 етапу XII міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, який відбувався у Тернопільській українській гімназії ім. І. Франка.

«На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього»,― саме цими рядками із Євангелії від Івана розпочиналася церемонія нагородження учнів шкіл 3-11 класів, профтехучилищ та студентів вищих навчальних закладів Тернопільської області.

Виконавчий директор Ліги українських меценатів, Михайло Слабошпицький почав розповідь про конкурс з того, що наголосив на його міжнародності: «Це не якась українська гігантоманія. Конкурс, окрім України, відбувається у 27 країнах світу. Для наших школярів, взагалі для української людності, це справді дорогоцінно, як свідчення української солідарності».

\"\"

Голова ТОМГО ВМГО «Батьківщина молода» Ігор Дмитерко зазначив: «Петро Яцик виплекав ідею масштабного конкурсу з української мови, щоб показати нам, майбутнім громадянам: рідна мова – це дуже важливо та престижно. Адже, мова – найбільший скарб кожного народу, те, що робить його унікальним. Тож бережімо й плекаймо рідну мову, шануймо її та пишаймося нею. Зробімо все, щоб зберегти її – цю прекрасну унікальну перлину».

Переможці конкурсу отримали подарунки – книги від народного депутата України, голови Тернопільської обласної організації ВО «Батьківщина» Василя Деревляного. Книги «Тарас Бульба – Боровець», «Трагедія Волині», «Соборна пам\’ять України», «Як нас морили голодом», «Волинянин» та трьохтомник про Степана Бандеру, автора В. Сергійчука. А також аудіодиск \”Живі голоси\”, випущений за ініціативи та сприяння М.Томенка.

Нагадаємо, що урочисте закриття ХІI Міжнародного конкурсу знавців української мови ім.П.Яцика відбудеться у травні 2012 року в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка у Києві.